Hlavní obsah

Čínské aerolinky napřímo spojí Prahu s městem Terakotové armády

Novinky, Jakub Kynčl

Je to úspěch linky z Prahy do Šanghaje, který přiměl čínské aerolinky China Eastern zvýšit její frekvenci. Co je však pro cestovatele a turisty nejzajímavější, že dvě z těchto spojení týdně budou mít nově mezipřistání ve městě Si-an. Hlavní město provincie Šen-si je mimo jiné domovem světově proslulé Terakotové armády, která je nyní Čechům blíže než kdy jindy.

Foto: Profimedia.cz

Letoun aerolinek China Eastern

Článek

Už tuto neděli 29. října přistane na pražském letišti první letadlo spojující čínské město Si-an s Prahou. Toto více než osmimiliónové město je jedním z nejstarších v zemi a má ve svém okolí i uvnitř mnoho turistických lákadel. Nejznámější atrakcí v blízkosti města je ale samozřejmě terakotová armáda, hrobka prvního čínského císaře zařazená na seznam světového dědictví UNESCO.

Foto: Profimedia.cz

Slavná Terakotová armáda je největším turistickým lákadlem města Si-an

„Po velkém zájmu o cestování na lince mezi Prahou a Šanghají jsme se rozhodli otevřít další přímý spoj, tentokrát do velmi turisticky oblíbeného Si-anu. Průměrná obsazenost letadel přesahuje 80 procent a očekáváme, že i o novou linku bude zájem a bude vyhledávaná,“ uvedl ředitel pražské kanceláře China Eastern Airlines Qiu Jie.

Foto: Profimedia.cz

Jen asi 25 kilometrů od Si-anu se nachází horké prameny Chua Čching

Prahu a dvě čínské destinace, které China Eastern provozují, operují letadla Airbus A330-200. Jak z Prahy, tak i ze Si-anu letí spoje ve čtvrtek a v neděli. Otevírá se tak třeba i možnost zaletět se podívat na terakotovou armádu třeba i jen na víkend. Vzhledem k tomu, že je při cestě do Číny stále nutné vyřizovat si vízum, dává smysl si cestu raději trochu protáhnout a prozkoumat oblast více. Lákadlem mohou být třeba i horké prameny Chua Čching ležící 25 kilometrů od města Si-an.

Zpáteční letenky v ekonomické třídě začínají na 11 610 korunách, business třída pak lze pořídit od 38 100 korun. Na palubě se servíruje jak čínské, tak i západní menu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám