Hlavní obsah

Čínská letadlová loď se proměnila v luxusní hotel pro turisty

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasické ubytování v hotelech či penzionech je sice nejrozšířenější, ne všem ubytovaným ale přesně vyhovuje. Patříte-li mezi turisty, kteří rádi experimentují, a dáváte přednost netradičním zážitkům, pak zkuste výlet do Číny. Kromě prohlídky místních památek můžete také navštívit letadlovou loď Kyjev, kde vám kromě tradiční prohlídky nabídnou i velmi luxusní ubytování.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci si mohou prohlédnout zblízka veškeré vybavení.

Článek

Bývalá sovětská letadlová loď Kyjev byla v roce 1996 vyřazena ze služby. V tom samém roce byla prodána čínské společnosti a od roku 2004 je součástí vojenského zábavního parku v severočínském Tianjinu, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz
Foto: Profimedia.cz

Jedna z ložnic v prezidentském apartmá. Dominuje zde bílá barva kůže a stříbrné závěsy.

"Čína dříve nedisponovala letadlovými loděmi. Ale i když nyní jednu máme (Čína spustila svoji první letadlovou loď na zkoušku na moře 10. srpna 2011 - pozn. red. [celá zpráva]), těžko se na její palubu může někdo jen tak podívat. Proto doufáme, že je to pro lidi stále trochu tajemné a zajímavé téma, a proto se přijdou podívat," sdělil pro list South China Morning Post marketingový manažer Liu Chang.

Foto: Profimedia.cz

Součástí každého apartmá je i společenská místnost, i zde je vybavení té nejvyšší kvality.

Designéři se při přestavbě snažili vyvarovat klasického námořního stylu, o to více se pak zaměřili na luxus. Pěti bohatě nazdobeným prezidentským apartmá tak vévodí jen ty nejlepší a přepychové designové kousky.

Foto: Profimedia.cz

Se zlatými doplňky se zde rozhodně nešetřilo.

Není proto žádným překvapením, že s nápadem přestavení na netradiční luxusní hotel byly spojeny i nemalé finanční výdaje, zhruba něco kolem 9,6 miliónu liber (cca 265 miliónů korun). Přesná cena za ubytování ještě nebyla stanovena, rozhodně se ale nebude jednat o levnou záležitost.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset tipů na výlety pro milovníky železnice

Krajinou se žene hustý kouř, mezi kopci vykukuje parní lokomotiva, která táhne pět dobových vagónů. Pro někoho možná nostalgie starých časů, pro jiné pohádka....

Výběr článků

Načítám