Hlavní obsah

Chilské letiště má už dva měsíce nocležníka. Čeká na peníze od rodiny

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Santiago

Španěl Rodrigo Ben-Azul žije už osm týdnů na letišti v chilském Santiagu. Čeká, až mu příbuzní pošlou peníze na zpáteční letenku. Do té doby spí, kde se dá. Živí se jídlem z odpadních košů.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž uvíznul na letišti, přežívá tam už osm týdnů

 
Článek

Loni v listopadu přiletěl Rodrigo Ben-Azul do Chile kvůli rodinným sporům. Chtěl je urovnat a vrátit se zpátky do Španělska, kde žije. Došly mu ale peníze, a dokud mu jeho příbuzní nezaplatí zpáteční letenku, je nucený čekat dál na letišti v Santiagu jako poslední dva měsíce.

Tak trochu černý pasažér neunikl zájmu médií. Ta ho zpovídají a srovnávají jeho příběh s filmem Terminál z roku 2004, v němž ztvárnil hlavní roli Tom Hanks. Ten ve snímku žil na letišti stejně jako mladý Španěl. Děj tohoto hollywoodského filmu byl ale inspirovaný živořením íránského uprchlíka Mehrana Karimi Nasseriho. Pro toho se mezinárodní letiště v Paříži stalo domovem na dlouhých 17 let.

Rodrigo Ben-Azul je na letišti ve srovnání s Nasserim jen chviličku, vzhledem k absolutní finanční tísni ale žije už teď velmi ponižujícím způsobem. Jídlo vybírá z odpadkových košů, sem tam přijde k drobným mincím u vozítek na zavazadla. Díky mediálnímu zájmu má Ben-Azul možná novou naději na vývoj událostí a svůj brzký návrat domů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám