Hlavní obsah

Cestující vykázali z letadla, protože se nadměrně potila. Teď se aerolinky omlouvají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britka Helen Taylorová cupuje aerolinky Jet2 za chování posádky. Ta ji totiž při nedávné cestě z Newcastlu do Říma vypoklonkovala z letadla kvůli nadměrnému pocení. Zaměstnanci ho vyhodnotili jako zdravotní překážku, která by mohla narušit hladký průběh letu. Dvaapadesátiletá cestující pocení vysvětluje cukrovkou i probíhající menopauzou.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u aerolinek Jet2 (ilustrační foto).

Článek

Do letadla nastoupila Taylorová bez zjevného problému. Při cestě z toalet se však začala cítit podivně a potit se. „Zrovna jsem se najedla po celém dni hladovění, a jelikož trpím cukrovkou typu 2, rovnala se mi hladina cukru,“ cituje server Independent Britku. „Potřebovala jsem si jen sednout, napít se vody a byla bych v pořádku,“ doplnila s tím, že to se o pár minut později také stalo.

Letuška však začala zpochybňovat ženin zdravotní stav a to, zda cestu zvládne v pořádku. Taylorová posádku ujistila, že vše proběhne bez problému, o deset minut později se však členka personálu dostavila znovu. „Došli jsme k rozhodnutí, že budete muset opustit letadlo. Představujete pro let riziko,“ slyšela Taylorová od letušky.

Britka se dokonce dala do řeči s kapitánem, podle kterého vypadala zcela v pořádku, letuška však trvala na svém, a tak musela Taylorová i se svým manželem opustit palubu. „Nic tak směšného jsem v životě neslyšela. Nedokážu pochopit takové zacházení,“ uvedla žena s tím, že dokonce museli na letišti vrátit zboží nakoupené v bezcelních obchodech, čekal je také výslech s pohraničníky.

Společnost nekomunikovala

Taylorová tvrdí, že se následně pokoušela kontaktovat aerolinky, aby s nimi vyřídila refundaci za letenky, avšak marně. Na dotazy médií se ale společnost ozvala s tím, že posádka situaci řešila s nezávislým zdravotnickým poradcem a vyhodnotila, že by žena mohla představovat riziko pro bezpečnost letu.

„Po dalším vyšetřování, které pro nás bylo zcela prioritní, jsme zkontaktovali paní Taylorovou, abychom se omluvili, a v gestu dobré vůle jsme jí nabídli refundaci za její dovolenou,“ okomentoval mluvčí.

Uprchlá krysa a vydra způsobily poprask během letu

Cestování

Let, nebo aukce? Neplánovaně se dražilo, kdo zůstane na zemi

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám