Hlavní obsah

Cestující se vloupal do kokpitu, poškodil letadlo a snažil se utéct oknem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažér společnosti American Airlines způsobil v jednom z letadel chaos. Ještě když byl stroj na zemi, se vloupal do kokpitu, poškodil ovládací zařízení a nakonec se pokusil prolézt okénkem a vyskočit. Během mužova řádění nebyl nikdo zraněn, zpozdil se pouze let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo v úterý na honduraském letišti Pan Pedro Sula, z nějž mělo letadlo odletět do Miami. Když chtěl muž vyskočit z okénka, zastavil ho jeden z pilotů. A vzhledem k poškození stroje nabral let zpoždění, protože se muselo vyměnit letadlo, píše server Independent.

„Zákazník vstoupil do otevřeného kokpitu a poškodil letadlo. Posádka ihned zasáhla a tato osoba byla okamžitě zadržena místní policií,“ uvedla v prohlášení společnost American Airlines. Ta zároveň poděkovala personálu za profesionální přístup, s níž situaci vyřešil.

Incident komentoval na Twitteru také americký novinář Sam Sweeney, který se zabývá dopravou. „Během nástupu do letadla American Airlines se tam přiřítil jeden z pasažérů. Vstoupil do kokpitu a poškodil ovládací panely. Letadlo je poškozené a zůstává u brány,“ doplnil reportér.

Letadlo bylo následně vyměněno a mělo by odletět ve středu v půl osmé večer honduraského času. Během incidentu nebyl nikdo zraněn, pasažérovy motivy zůstávají neznámé.

Vyhodili ho z letadla, místo roušky měl na obličeji nasazená tanga

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám