Hlavní obsah

Cestující okradl během letu několik pasažérů o 23 tisíc dolarů. Hrozí mu tři roky za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nenechavý Číňan potrápil několik pasažérů na nedávném letu z Vietnamu do Singapuru. Během cesty je měl připravit o zhruba 23 tisíc dolarů v hotovosti (přes 514 tisíc korun). Nově nabytého lupu si však muž dlouho neužil, protože byl odhalen a po přistání zatčen. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u aerolinek Scoot.

Článek

Viníkem incidentu, jenž se odehrál na palubě letadla nízkonákladových aerolinií Scoot, je 52letý Čang Siou-čchiang. Ten podle soudních dokumentů cestoval 16. prosince z Ho Či Minova města do Singapuru, píše server CNN.

„Naše posádka byla upozorněna cestujícím na údajnou krádež na palubě. Pasažéři, kterých se to týkalo, byli po přistání vyvedeni z letadla kvůli dalšímu šetření, výstup zbytku lidí proběhl zcela běžně,“ informoval mluvčí společnosti.

Podle soudních dokumentů okradl čínský pasažér celkem tři spolucestující. Jednomu vzal tři miliony vietnamských dongů, což je přes 2750 korun, největším odcizeným obnosem bylo 510 milionů dongů, tedy zhruba 468 tisíc korun. Mimo to měl dalšímu pasažérovi z batohu vytáhnout obálku s tisícem amerických dolarů a 930 singapurskými dolary, což je dohromady dalších 38 tisíc korun.

Častější, než se zdá

Siou-čchiang zůstává nadále ve vazbě kvůli probíhajícímu vyšetřování. Pokud bude uznán vinným, může vyfasovat až tři roky za mřížemi, pokutu, případně obojí.

„Naše posádka je trénovaná k tomu, aby byla ostražitá a upozornila náležité orgány, pokud zaregistruje podezřelé chování,“ dodal mluvčí aerolinek Scoot s tím, že doporučuje pasažérům, aby na své cennosti dávali pozor.

Krádeže na palubě jsou v mnoha zemích závažnými zločiny, podle CNN k nim dochází častěji, než by se mohlo zdát. Letos v říjnu například hongkongská policie upozornila na skupinu, která cestujícím během letu kradla kreditní karty.

Cestující, kteří se nevejdou do sedačky v letadle, dostanou od amerických aerolinek vedlejší místo zdarma

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám