Hlavní obsah

Cestující napadl letušku kovovou lžící. Hrozí mu pobyt za mřížemi

Až doživotní pobyt za mřížemi si může vysloužit Američan Francisco Severo Torres, který během letu s United Airlines napadl letušku. Pokoušel se ji několikrát bodnout zlomenou kovovou lžící, poté, co se sám snažil otevřít nouzový východ. Agresivního muže pomohli posádce zpacifikovat další cestující.

Cestující chtěl v letadle otevřít dveře a pak zaútočil na letušku zlomenou kovovou lžícíVideo: LISA OLSEN, AP

 
Článek

Letadlo United Airlines mělo namířeno z Los Angeles do Bostonu a asi 45 minut před přistáním byli piloti upozorněni na vyhrocenou situaci na palubě. Torres měl svým spolupasažérům vyhrožovat, že je všechny zabije, poté se pokoušel otevřít nouzový východ, přičemž už takřka odjistil kliku, píše s odvoláním na soudní dokumenty server Independent. Nouzový východ nicméně nejde kvůli tlaku otevřít ve vzduchu.

Jeden z členů personálu dveře opět zajistil, zatímco další pasažéra konfrontoval. Torres si to měl později ze svého místa namířit ke dvěma letuškám, z nichž jednu napadl zmiňovanou kovovou lžící. Podle soudu byla poškozená třikrát bodnuta do krku. Aerolinky nicméně ubezpečily, že během incidentu nebyl nikdo zraněn.

Se zpacifikováním agresivního cestujícího pomohli posádce další pasažéři na palubě, po příletu do Bostonu byl Torres okamžitě zatčen.

Vězení, podmínka i pokuta

V pondělí se muž dostavil k soudu, znovu se u něj objeví ve čtvrtek. Pokud bude uznán vinným, hrozí mu až doživotní pobyt za mřížemi, pětiletá podmínka s dozorem či pokuta do výše až 250 tisíc dolarů (5,58 milionu korun).

„Díky rychlému zásahu naší posádky a cestujících byl jeden z našich zákazníků zadržen, poté, co se stal bezpečnostním rizikem na našem letu z Los Angeles do Bostonu,“ okomentovaly aerolinky.

Cestující plivla na letušku. Museli ji připoutat k sedadlu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám