Hlavní obsah

Cestující jihokorejských aerolinek čeká před letem vážení. Kvůli bezpečnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letecká společnost Korean Air oznámila, že bude v následujících týdnech vážit cestující. Znát průměrnou váhu pasažérů i s jejich příručními zavazadly je podle aerolinek klíčové pro bezpečnost letu. V červnu stejný plán oznámily Air New Zealand. I v tomto případě mohou lidé vážení odmítnout, pokud by se cítili nepříjemně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vážení se dotkne pasažérů cestujících ze dvou letišť v Soulu. Na domácích linkách z letiště Gimpo už odstartovalo v pondělí a potrvá do 6. září. Na Mezinárodním letišti Inčchon proběhne vážení od 8. do 19. září, informuje Independent.

Letecká společnost zdůraznila, že komu by vážení nebylo příjemné, může informovat personál a vyhnout se mu. „Korejské ministerstvo pro dopravu a infrastrukturu doporučilo všem vlajkovým dopravcům, aby pasažéry i s jejich příručními zavadly zvážili, a mohly se tak aktualizovat normy pro váhu a vyvážení letadel,“ informoval mluvčí společnosti.

Doplnil, že jde o věc, která je pro bezpečný průběh letu zcela klíčová a pro aerolinky jde o naprostou prioritu. Data se používají pro vypočtení správného rozložení váhy v letadle, což je údaj důležitý pro vzlety a přistávání; je nutné je každých pět let aktualizovat, píše Independent.

V průběhu června takto vážila cestující společnost Air New Zealand. Váhou prošlo odhadem na 10 tisíc lidí. Odborníci tvrdí, že vážení lidí před každou cestou by pomohlo snížit dopady létání na životní prostředí.

Aerolinka chce vážit cestující před nástupem na palubu. Kvůli větší bezpečnosti

Cestování

Reklama

Související témata:
Korean Air

Výběr článků

Načítám