Hlavní obsah

Cestující chtěl vykopnout okna. Letadlo muselo nouzově přistát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Let společnosti Virgin Atlantic z Londýna do Los Angeles musel nouzově přistát kvůli agresivnímu cestujícímu. Ten se v průběhu cesty v záchvatu vzteku pokusil vykopnout okna. Na palubě však bylo několik příslušníků americké námořní pěchoty, kteří pasažéra zpacifikovali. Posádka ho pak na letišti v Salt Lake City vysadila.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Piloti museli neplánovaný odklon uskutečnit asi dvě hodiny před cílem. Ostraha po přistání vyvedla muže z letadla a umístila ho do vazby, píše server Independent.

Úřady prozatím nesdělily žádné detaily konfliktu na palubě letadla, ale zprávy hovoří o britském cestujícím, který cestoval s partnerkou a dětmi a byl ve značně podroušeném stavu.

Svědci serveru Sun sdělili, že pasažéři popíjeli ještě předtím, než letadlo opustilo Británii. Mohlo to být podle nich i kvůli čekání a velkým davům, které mnohá letiště vzhledem k nedostatku personálu v létě zatěžují. Pasažéři si popíjením zřejmě chtěli ukrátit dlouhou chvíli.

Svědci vypověděli, že muž se v letadle snažil vykopnout okna a zklidnil se až ve chvíli, kdy proti němu zakročili členové námořní pěchoty.

Zpozdilo se o čtyři hodiny

„Kvůli rušivému cestujícímu na letu z Londýna-Heathrow do Los Angeles musel být úterní let odkloněn do Salt Lake City,“ potvrdil mluvčí aerolinek. „Bezpečnost a pohodlí cestujících je vždy naší nejvyšší prioritou a podobné chování netolerujeme,“ dodal mluvčí.

Poté, co byl muž i s rodinou v Salt Lake City vykázán, pokračovalo letadlo podle plánu do původního cíle. V Los Angeles přistálo o čtyři hodiny později, než mělo.

Vozíčkáře bez nohy nechali po přistání půlhodinu v letadle. Pomohl mu až pilot

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám