Hlavní obsah

Cestovní ruch v Chorvatsku letos očekává rekordní rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestovní ruch v Chorvatsku letos očekává rekordní rok. Už před hlavní sezonou od ledna do konce května přijelo na Jadran 3,5 milionu návštěvníků, což je více než ve stejném období roku 2019, tedy před vypuknutím pandemie covidu-19. S odkazem na data registračního systému pro turisty eVisitor o tom v pondělí informovala agentura APA.

Foto: Profimedia.cz

Dubrovník je oblíbeným výletním cílem.

Článek

Zatímco v evropských zemích a zejména ve Středomoří se předpokládá, že se turistika vrátí na úroveň před pandemií, nebo ji ještě předstihne, v Chorvatsku se to už stalo, uvedl podle agentury HINA šéf Chorvatského svazu cestovního ruchu (HTZ) Kristjan Staničić. Tři a půl milionu návštěvníků v zemi od začátku roku strávilo 10,7 milionu nocí, což je o tři procenta více než v roce 2019 a o 27 procent více než ve stejném období loni.

Před červnovým začátkem hlavní sezony je šéf HTZ optimista. S ohledem na zprávy z nejdůležitějších trhů očekává vynikající výsledky. V Chorvatsku se předpokládá, že zrušení hraničních kontrol kvůli vstupu země do schengenského prostoru volného pohybu a zavedení eura letos ještě více povzbudí cestovní ruch.

Chorvatský cestovní ruch už loni téměř dosáhl rekordních hodnot roku 2019. Země tradičně patří mezi nejoblíbenější destinace českých turistů.

Jak cestovat do Chorvatska autem, vlakem i letadlem včetně letošních cen

Cestování

Za dovolenou v Chorvatsku si Češi připlatí

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Zájezdy do Chorvatska

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám