Hlavní obsah

Cestovní kanceláře se víc zaměřují na seniory

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větší důraz na regionální turistiku a stoupající péče o seniory při některých zahraničních zájezdech. To jsou jen některé trendy veletrhů cestovního ruchu GO a Regiontour, které se spolu se setkáním cestovatelů na akci GO kamera uskuteční od čtvrtka do neděle na brněnském výstavišti.

Foto: Profimedia.cz

Mnoho seniorů nechce sedět doma, lákají je nové zážitky a cestování. Ilustrační foto

Článek

Třetina cestovních kanceláři přijede od 16. do 19. ledna do moravské metropole poprvé, chybět nebudou ani ty zahraniční. Do Brna se vrací například státní agentura z Maďarska a nově přijedou i Slovinci. Celkem se letos představí 700 vystavovatelů z 18 zemí.

K turistickým specialitám, které připravil jihomoravský region, bude letos patřit například rozšířená nabídka sklepních uliček z vinařských regionů. Řada z nich má již kromě dobře zpracovaných průvodců i značené cyklotrasy.

Skutečnost, že společnost stárne a seniorů, kteří nemíní sedět jen u televize, přibývá, mezi prvními podchytila z vystavujících agentur jednička na Jadran – severomoravská společnost Vítkovicetours. Na veletrzích poprvé představí program Klub českých seniorů na Jadranu.

Pro veřejnost bude veletrh otevřený od pátku do neděle, čtvrtek patří odborníkům. Vstupné je 160 korun, polovinu zaplatí zájemci v neděli a pátek po 14. hodině. Dopoledne se veletrh otevírá vždy v 10 hodin, končí v 18, v neděli už v 16 hodin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám