Hlavní obsah

Prožijte svátek zamilovaných netradičně. Zde je pět prověřených tipů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásná květina, drobný šperk, čokoláda, romantická večeře – to jsou nejčastější dárky, se kterými se Češi 14. února vytasí. Ti, kdo chtějí partnera překvapit a příjemně oživit vztah, mohou zkusit i některý z méně obvyklých dárků – např. romantický víkendový pobyt doplněný o projížďku v kočáře. Hledáte ještě něco jiného? Inspirujte se čtením dál.

Článek

Oslava svatého Valentýna se ne u každého těší oblibě. Pokud ale patříte mezi zhruba 40 % Čechů, kteří ho slaví, zkuste rozhodně něco netradičního. Večeři při svíčkách můžete povýšit o něco výš, když proběhne třeba v prostředí útulného hotelu nebo s panoramatem zasněžených hor v zádech, partner vás určitě nevyhodí ani s poukazem na čokoládový víkend nebo wellness pobyt. Chcete být hýčkaní a nechat si přinést snídaní rovnou do postele? I s tou nabídkou některé hotely počítají.

Sáhnete si sice hlouběji do kapsy, ale třeba rozdíl mezi cenou večeře v „lepší“ restauraci a romantickou nocí na Šumavě pro dva (která se pohybuje těsně nad hranicí dvou tisíc), už nemusí být příliš velký. Hlavně ne v porovnání s výsledným efektem a odpočinkem, který přinese. Jaké jsou tedy možnosti?

1) Valentýnské nabídky hotelů na únor přibývají

Na únor se v nabídkách hotelů objevují speciálně cílené romantické programy s balíčkem služeb učených přímo pro dvojice – od těch nejběžnějších, kde vás čeká „pouze“ večeře při svíčkách, sekt a ovoce na pokoji nebo masáž, až po luxusní balíčky s kompletním wellness programem, donáškou jídla až na pokoj, čtyřchodovou večerní hostinou či privátní vířivkou. Jak nejlíp na to? Pohlídat si nabídky jednotlivých hotelů a rychle reagovat.

2) Víkend v čokoládě

Pobyty zahalené do vůně čokolády jsou v poslední době asi tím nejoblíbenějším a nejžádanějším. Čokolády se můžete během dvou dnů „dotknout“ jen zlehka díky masáži, nebo naopak prožít všechny koupele, zábaly a masáže v čokoládovém vydání. Personál, dobře si vědomý afrodiziakálních účinků čokolády, nešetří ani s čokoládovými pralinkami.

3) Romantika o čtyřech chodech

Večeře při svíčkách je romantickou klasikou, která se neomrzí. K valentýnskému pobytu ji letos přibalí téměř každý hotel. Zatímco po běžné večeři v restauraci zamíříte domů a vrátíte se do reality, v hotelu se můžete přesunout do wellness centra, při pobytu na horách pak třeba na sjezdovku na večerní lyžovačku, nebo přímo na pokoj. Personál se postará o to, aby vám nic nechybělo. Donášková služba je totiž běžnou součástí romantických balíčků pro dva a ráno si tak můžete dopřát i snídani do postele.

4) Valentýn v balonu nebo v kočáře

Jestli máte rádi trochu adrenalinu a váš partner nebo partnerka netrpí strachem z výšek, můžete si na hotelové recepci čtrnáctého února zajistit i nevšední zážitek v podobě letu balonem. Další možností jak strávit romantické chvíle je třeba pronájem kočáru taženého koňmi, který vás vyzvedne před hotelem a povozí po lázeňské kolonádě.

5) Nechte se rozmazlit

Během roku není lepší příležitost k tomu se pořádně rozmazlit než Valentýn. Hotely stále častěji disponují moderními wellness centry a vstup do nich k valentýnským pobytům přibalí zdarma nebo s výraznou slevou. Klienti si tak mohou dopřát třeba masáž lávovými kameny, levandulový, skořicový nebo medový zábal, uvolnit se v bazénu, využit saunu nebo vonné parní lázně. Velké oblibě se potom mezi dvojicemi těší možnost pronajmout si na půl hodinku vířivku jen pro sebe.

Ne všichni ale chtějí slavit a demonstrovat pohodu ve vztahu „na povel“ právě v polovině února. Hotely romantické pobyty nabízejí i v průběhu roku. Pokud tedy chcete být originální i ve volbě termínu, máte možnost. O to větším překvapením pro partnera romantický víkend ve dvou může být.

Čtěte dále:

Přečíst si můžete i naše dřívější články. Třeba o wellness pobytech, hotelové romantice ve dvou nebo kvalitě českých restaurací. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky.

Inzertní sdělení: Tipy na romantické valentýnské pobyty

OREA HOTELS, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá z nabídky hotelů a jejich speciálních valentýnských akcí:

Dva dny plné romantiky v moravských lázních Luhačovice. V OREA Hotelu Fontána na vás čekají masáže, rašelinové zábaly i romantické večeře za svitu svíček.

Vydejte se do OREA Wellness Hotelu Horizont a užijte si romantiku při svíčkách nebo ve wellness centru – ať už v sauně, vířivce nebo vonných římských lázních. Na pokoji čeká i sekt, růže a ovoce.

Prožijte dvě romantické noci v OREA Hotelu Santon u Brněnské přehrady. Je možné zajistit i let baonem, privátní whirpool nebo odbornou masáž. Sekt a sladké překvapení jsou připraveny po příjezdu na pokoji.

V mariánskolázeňském OREA Hotelu Bohemia vás čekají tři dny plné romantiky. Čtyřchodové menu při svíčkách, masáž, sauna pro dva, absolutní soukromí… to je jen krátký výčet toho, co si můžete dopřát.

Autor: Lucie Štěrbová & OREA HOTELS

Anketa

Která z možných nabídek se vám líbí nejvíc?
Valentýn s wellness procedurami
30,3 %
Valentýn v balonu
6,2 %
Valentýn v kočáře
5,3 %
Valentýn s chutí čokolády
5,7 %
Romantická večeře při svíčkách
52,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 436 čtenářů.

Jak je to se svatým Valentýnem?

 Mnozí považují oslavu svatého Valentýna za zvyk, který k nám přišel ze Spojených států. Mají pravdu, ale jenom částečně. V 90. letech k nám Valentýn opravdu dorazil ze Států, ale jeho kořeny sahají do Evropy, kde se s jeho oslavou začalo.

Kdo vlastně byl Valentýn? I v tomto se legendy rozcházejí. Podle jedné šlo o kněze, který páry oddával i přes zákaz císaře Klaudia II. a za svou „troufalost“ zaplatil životem.

Druhá legenda vypráví o tom, jak vrátil zrak mladé dívce. Její rodina se pak obrátila na křesťanskou víru a rozlícení pohané Valentýna popravili. Buď, jak buď, jeho svátek si dnes připomínají miliony zamilovaných na celém světě právě 14. února.

Související články

Výběr článků

Načítám