Hlavní obsah

Česká firma nabízí cestovatelskou práci snů

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O cestovatelské práci snů někde ve světě, kde měli Češi pramalou šanci na přijetí, jsme psali už mnohokrát. Nyní je však podobná šance doslova na dosah ruky. Vhodného adepta totiž hledá česká firma a nabídka je to podobně jako v mnoha případech po světě docela velkorysá a pro milovníka cestování doslova vysněná.

Foto: Profimedia.cz

Cestovat po světě, natáčet a mít vše hrazené? Sen mnoha mladých...

Článek

Jak by se vám líbilo rok cestovat po světě, točit tam videa a mít přitom hrazené samotné cestování, ubytování a dostat s sebou takové kapesné, které by vám na cestách bez potíží pokrylo náklady na stravování a ještě by vám možná zbylo něco navíc? Pokud nemáte žádné závazky, máte cit pro objevování míst, která mají atmosféru a nevadí vám opustit republiku na rok, stojí před vámi životní šance.

Český start-up Sygic Travel, který vysněné povolání nabízí, uvádí, že hledaný adept by měl být Čech nebo Slovák, pokud se však přihlásí cizinec, dostane možnost se výběrového řízení účastnit také. Kampaň je však cílená pouze na ČR a Slovensko.

Přiblížit atmosféru míst

„Pokryjeme veškeré nutné náklady (letenky, jízdenky, ubytování) plus vybranému adeptovi přidáme měsíční odměnu, která pokryje stravu a běžný život. Nemáme zatím přesně nastavené, kolik to bude, ale mělo by se to pohybovat v nižších desítkách tisíc korun měsíčně,” uvedla pro Novinky zakladatelka Sygic Travel Barbora Nevosadová.

Ti, kdo cestují, vědí, že zatímco třeba v Norsku či na Islandu by obdobná suma tak tak stačila na velmi základní přežití, na východu Asie by mohl mít výherce jednu velkou party. Tedy nekončící - nesmí se zapomenout na práci. Ta spočívá v natáčení 360stupňových videí. A nebudou se točit jen ty nejznámější památky, ale i místa a události, které co nejlépe vystihnou atmosféru daných destinací a přiblíží ji dalším cestovatelům.

Zda by cestovatel a kameraman v jedné osobě navštívil všechny světadíly, zatím není jasné.

Zaměřeno na Evropu, Ameriku a Asii

„Aktuálně máme nejvíc naplánovaných výletů do měst v Evropě, Severní Americe a Asii, takže tyto tři světadíly by měl navštívit určitě. Zda do seznamu destinací zahrneme i Austrálii a Afriku ještě nevíme. Pokud ano, bylo by to spíše ke konci toho roku - bude záležet i na tom, jak rychle se bude stíhat natáčet a kdy budou pokryté naše hlavní destinace,” dodala Nevosadová.

Sygic Travel je plánovač výletů a dovolených, který doporučuje, co zajímavého vidět ve vybrané destinaci. Uživatelé si vybírají to, co je zajímá a přidávají si vše do svého výletu. Aplikace tvoří osobního cestovního průvodce, kterého si pak může člověk vytisknout nebo použít v mobilním telefonu. Aplikace umožňuje i rezervaci hotelu, aktivit a výletů přímo na místě.

Zájemci mají čas podat videopřihlášku do konce června zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám