Hlavní obsah

Češi se v zimní sezoně dostanou přímým letem do Thajska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajsko, které platí za jednu z nejoblíbenějších destinací jihovýchodní Asie, bude od zimy dostupnější. Cestovní kancelář Čedok do něj nabídne přímé spojení z Prahy, létat se bude jednou týdně na letiště provincie Krabi. Trasu obslouží polský národní dopravce LOT.

Foto: Profimedia.cz

Provincie Krabi se pyšní krásným pobřežím.

Článek

Mezi Prahou a Thajskem aktuálně neexistuje žádný přímý spoj. Do Bangkoku se obvykle létá s mezipřistáním na Blízkém východě, tedy v Dubaji či Dauhá, možné jsou však i přestupy v Mnichově či Istanbulu. Taková cesta trvá kolem 15 hodin i více, Čedok láká na pouhých 11,5 hodiny. Létat se bude od 7. ledna do dubna vždy v sobotu.

Cestovní kancelář už loni představila přímé lety do několika exotických destinací včetně Dominikánské republiky či Zanzibaru.

Kus Thajska v Karibiku. Los Haitises uhrane přírodou i jeskynními malbami

Cestování

„Během podzimu a zimy z Prahy spustíme již čtyři dálková spojení. Věříme, že po úspěšném zavedení přímých letů do exotiky si klienti oblíbí i naše novinky,“ uvedl generální ředitel CK Čedok Stanislav Zeman a doplnil, že kromě Thajska bude k dispozici také přímá linka na Madagaskar. V provozu bude od 24. září.

Přímé linky do exotických destinací bude nadále provozovat dopravce LOT Polish Airlines. Využije k tomu Boeing 787-9 Dreamliner s celkovou kapacitou pro 294 cestujících.

Foto: Profimedia.cz

Maya Bay je jednou z nejslavnějších thajských pláží.

„S radostí vítáme další nové přímé spojení do exotických destinací. Madagaskar i Thajsko bezesporu rozšíří nabídku přímých spojů z Prahy během nadcházející zimní sezony. Díky tomu budou tyto destinace z pražského letiště cestujícím blíž a časově méně náročné,“ uvedl výkonný ředitel leteckého obchodu Letiště Praha Jiří Vyskoč.

Láká na národní parky i pláže

Provincie Krabi se nachází v jižní části Thajska. Tato část země proslula svými krásnými plážemi, které lemují útesy porostlé zelení. Oblíbenou kratochvílí je proto kromě povalování také jízda na kajacích.

Do provincie spadají také ostrovy Phi Phi Islands, k němuž náleží Ko Phi Phi Leh se slavnou zátokou Maya. Tu proslavil snímek Pláž s Leonardem DiCapriem a loni se po několikaleté uzávěře opětovně otevřela turistům, ačkoli za přísných podmínek.

Krabi se pyšní také několika národními a přírodními parky, například Khao Phanom Bencha. Jde o panenský deštný les, který obývá vzácná fauna. Lákadlem jsou také vodopády, například kaskádový Huai To, jenž dosahuje výšky 80 metrů.

Nejslavnější thajská zátoka je opět přístupná. Na koupání ale zapomeňte

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám