Hlavní obsah

Češi mohou opět vyrazit do Švýcarska bez nutnosti karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarsko odstranilo Českou republiku ze seznamu rizikových zemí. Od čtvrtka se tak lidé mohou do země helvétského kříže opětovně vypravit. V případě, že přicestují letecky, musejí doložit negativní PCR test. Informoval o tom tamní turistický úřad.

Foto: Profimedia.cz

Ikonická hora Matterhorn tyčící se na hranici mezi Švýcarskem a Itálií

Článek

Čeští občané, kteří od čtvrtka a později přijedou do Švýcarska, už nemusejí podstoupit povinnou desetidenní karanténu. Při cestě letadlem je však nadále povinné doložit negativní PCR test a rovněž vyplnit příjezdový formulář. Ten je nutný také v případě, že lidé dorazí autobusem či vlakem. Vyžadován však není při cestě autem.

Problémová může být zpáteční cesta. Švýcarsko je totiž na cestovatelském semaforu ministerstva zahraničních věcí značeno červeně, tedy jako země s vysokým rizikem nákazy. V případě, že Češi cestují letadlem či autobusem, musejí ještě před odjezdem doložit negativní test a vyplnit příjezdový formulář. Povinná je také následná pětidenní izolace a další PCR test. Výjimku mají nově očkovaní lidé.

Evropa se před létem začíná postupně otevírat. V polovině května se turistům zpřístupní například Řecko, nejnověji tento záměr oznámila také Itálie. S negativním testem lze vyrazit už rovněž do Francie.

Komplikace nicméně nastávají opět při odjezdu, protože na cestovatelském semaforu jsou evropské země většinou značeny jako vysoce či velmi vysoce rizikové.

Itálie opětovně přivítá turisty od poloviny května

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám