Hlavní obsah

Itálie opětovně přivítá turisty od poloviny května

Zahraniční návštěvníci budou moci do Itálie opětovně zavítat od poloviny května. Oznámil to premiér Mario Draghi a doplnil, že země zavede vlastní očkovací zelený pas ještě předtím, než vznikne jednotný pod záštitou Evropské unie. Zatím však nejsou známé další podmínky pro vstup.

Foto: Profimedia.cz

Turisté se budou moci do Itálie vrátit už brzy.

Článek

„Během čekání na Evropský certifikát představíme vlastní zelený pas, který lidem umožní cestovat mezi regiony, bude fungovat už od poloviny května. Nebudeme tak muset čekat na evropské osvědčení do června,“ cituje agentura Reuters italského premiéra. „Turisté mohou mít naši verzi pasu už v půlce května, takže je na čase, abyste si zamluvili dovolenou v Itálii,“ doplnil Draghi.

Zatím ovšem nejsou známé žádné další konkrétní požadavky. Takzvané zelené pasy mají obvykle umožnit vstup do země plně naočkovaným turistům, řada států ovšem jako alternativu uvádí také negativní testy. Dá se tudíž předpokládat, že pro příjezd do Itálie by měl rovněž postačit pouze test, ať už PCR, či antigenní.

Jednotný evropský očkovací pas, který by měl být představen v polovině června, by usnadňoval pohyb mezi členskými státy EU. Digitální dokument by totiž obsahoval informace o očkování dané osoby, případně o výsledcích testů na přítomnost koronaviru.

Některé země, zejména ty, které jsou na cestovním ruchu závislé, nechtějí na spuštění pasu čekat. Kromě Itálie oznámily otevření hranic pro turisty také Řecko, Španělsko nebo Portugalsko.

V Římě znovuotevřeli Koloseum. Zeje však prázdnotou

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám