Hlavní obsah

Britskou turistku hledali v horách, když jí po napadnutí sokolem uletěl papoušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horští záchranáři museli přispěchat na pomoc turistce, která se ztratila ve velšském pohoří Snowdonia. Pátrala totiž po svém mazlíčkovi, papouškovi, který prchnul, když na skupinu výletníků zaútočil sokol. Žena pak zůstala uvězněna na jednom ze srázů. Podle serveru CNN jde o jeden z nejneobvyklejších případů záchrany zvířete v Británii.

Foto: Profimedia.cz

Pohoří Snowdonia (ilustrační foto)

Článek

Nejmenovaná turistka byla součástí větší skupiny majitelů papoušků. Všichni si společně, i se svými mazlíčky, vyrazili v pondělí na výšlap do pohoří Snowdonia. Když však na výletníky zaútočil sokol stěhovavý, jeden z papoušků ve strachu uletěl dále do hor, informuje CNN.

„Trasovací aplikace ukázala, že se nacházel kdesi na úbočí hory Glyder Fawr, tak se za ním majitelka vypravila, aby ho našla,“ uvedl na svém Facebooku tým záchranářů Ogwen Valley Mountain Rescue Team. „Naneštěstí se papouškovi svoboda zalíbila, a tak sám odletěl zpátky ke zbytku skupiny a nechal majitelku a jejího druhého ptáka trčet nahoře,“ doplnili záchranáři.

Ti se vydali k úpatí útesu a vyslali pak člena týmu, aby ženu bezpečně doprovodil dolů. Záchranáři uvedli, že druhý z papoušků, pohodlně usazen na majitelčině batohu, člena týmu při příchodu pozdravil. Žena i její papoušci byli bezpečně dopraveni až na úpatí hor, nikomu se nic nestalo.

Podle CNN tento případ aspiruje na nejneobvyklejší horskou zvířecí záchranu, ke které kdy v Británii došlo. V květnu musel jiný tým pomoci 33kilogramovému zraněnému psovi, který uvázl na nejvyšší anglické hoře Scafell Pike. Tým si pochvaloval, že navzdory těžké váze zůstal mazlíček po celou dobu záchrany klidný a přátelský.

Unikátní hotel láká na opravdu hluboký spánek. Nachází se 419 metrů pod zemí

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám