Hlavní obsah

Bezdomovce z australského Perthu přesunou do pětihvězdičkového hotelu

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minimálně na měsíc poskytne hotel Pan Pacific v australském Perthu přístřeší pro lidi bez domova. Vláda je tímto způsobem chce uchránit před koronavirem, kterému by byli v ulicích více vystaveni, uvedl server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Centrum Perthu

Článek

Vláda Západní Austrálie ubytuje při měsíčním zkušebním testování dvacítku lidí. Přístřeší přitom naleznou v pětihvězdičkovém hotelu, kde se ceny za noc pohybují kolem 170 australských dolarů, což je zhruba 2500 korun. Vůbec nejdražší apartmá pak stojí 260 dolarů, skoro 4000 korun.

Program by se posléze mohl rozšířit také na oběti domácího násilí či osoby trpící psychickými problémy. Dohromady by se mohlo využít 120 hotelových pokojů. Vláda si prý uvědomuje, že jsou jisté skupiny obyvatelstva náchylnější k nákaze koronavirem. „Inspiraci čerpáme z podobných iniciativ, které se tvoří všude po světě, včetně Spojeného království, Ameriky či Kanady,“ uvedla ministryně Simone McGurková, která má na starosti veřejné služby a zájmy žen i dětí.

Dnes hotely, zítra nemocnice pro nakažené. Ubytovací zařízení našla nové využití

Koronavirus

Dodala, že jde o demonstraci, čeho všeho dokáže společnost dosáhnout, když spolupracují soukromý sektor, veřejná služba a vláda. „Tato iniciativa sejme tlak ze zdravotnického systému v Západní Austrálii a potenciálně pomůže zpomalit šíření koronaviru,“ vysvětlila.

Ve státu Západní Austrálie je zatím 355 potvrzených případů nákazy koronavirem.

Pětihvězdičková izolace. Přečkejte pandemii v luxusu, láká švýcarský hotel

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám