Hlavní obsah

Bez testu či karantény. Světové destinace uvolňují opatření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další světové destinace uvolňují vstupní pravidla pro cestovatele. Indonésie například ruší povinnou karanténu, Jihoafrická republika zase PCR testy pro očkované turisty. Koncem března se otevře Singapur, Indie obnovila mezinárodní lety už uplynulou neděli.

Foto: Profimedia.cz

Indonésie už po turistech nevyžaduje karanténu (ilustrační foto).

Článek

Indonésie zrušila karanténu pro všechny zahraniční návštěvníky. Ačkoli se s dalším uvolňováním restrikcí počítá v průběhu dubna, aktuálně plně očkovaní turisté stále potřebují negativní PCR test pro vstup, informuje server Independent.

„Připravujeme se na přechod k novému postpandemickému fungování, návrat k normálu proběhne v několika následujících měsících,“ okomentoval situaci indonéský ministr pro cestovní ruch a ekonomiku Sandiaga Uno.

Pro zahraniční turisty to znamená zejména méně problémové cestování na populární ostrov Bali. Neočkovaní lidé mají nadále vstup do Indonésie zakázán.

Kanada i Seychely. Další destinace zmírňují pravidla pro cestování

Cestování

Naopak od testů před cestou plánují cestovatelům odlehčit Jihoafrická republika a také Austrálie. První z destinací už tak učinila, testy se musejí prokazovat jen částečně očkovaní či zcela neočkovaní lidé. Ti s plnou vakcinací už je nepotřebují a mohou si tak odškrtnout jednu nezbytnost. Za plně očkované jsou považováni i jedinci se dvěma dávkami.

Austrálie plánuje testy pro očkované turisty zrušit od 17. dubna. Země bude však nadále požadovat vyplnění příjezdového formuláře, na všech mezinárodních letech do Austrálie zůstanou také povinné roušky.

Do Indie se opět létá

Plně očkovaným turistům se od 31. března otevře Singapur. Tam bude prozatím platit i povinnost testu před cestou, podle tamního ministra zdravotnictví se to však může brzy změnit.

V postupném otevírání se cestovnímu ruchu pokračuje také Indie, kde došlo v neděli 27. března k obnovení mezinárodních letů. „Dnes je velmi významný den,“ komentoval změnu ministr pro civilní letectví Jyotiraditya Scindia. „Všechny běžné mezinárodní lety mohou operovat s plnou kapacitou,“ doplnil s tím, že bylo o víkendu zároveň spuštěno na 135 domácích letů.

Vietnam i Nový Zéland. Světové destinace se otevírají turistům

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám