Hlavní obsah

Kanada i Seychely. Další destinace zmírňují pravidla pro cestování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světové destinace se postupně otevírají. Další zmírnění pravidel v minulých dnech oznámily Kanada či exotické Seychely. Obě země ruší povinnost před vstupem předkládat negativní test, nadále je však nutné disponovat potvrzením o očkování.

Foto: Profimedia.cz

Seychely zmírnily pravidla vstupu pro očkované osoby (ilustrační foto).

Článek

Seychely už povinný test pro očkované návštěvníky zrušily, stejně tak například Mauricius. Exotické souostroví nyní vyžaduje plné očkování, přičemž od podání druhé dávky může uplynout maximálně půl roku. Pak je potřeba booster, aby byl člověk stále pokládán za neinfekčního.

Pravidla jsou podle serveru Independent mírnější pro děti mezi 12 a 17 lety, kterým postačí dvě dávky bez boosteru. Neočkovaní mohou rovněž navštívit Seychely, ti ale testy disponovat musí. A to buď PCR testem ne starším 72 hodin, či antigenem ne starším 24 hodin.

Kanada povinnost předkládat testy u očkovaných osob zruší 1. dubna. Lidé se však po vstupu do země budou testovat namátkově. V takovém případě nebudou muset v karanténě počkat na výsledek. Pokud by jim test vyšel pozitivně, je pro ně nařízena desetidenní izolace.

Pro neočkované osoby zůstávají pravidla stejná. Bez vakcinace není nadále možné do Kanady vstoupit.

V minulých týdnech otevření hranic či zmírnění nebo absolutní zrušení cestovních restrikcí oznámily další světové destinace. Mezi nimi například Vietnam, Malajsie či Nový Zéland. Pro cesty na Island, do Norska, Velké Británie či Irska se lidé nemusejí prokazovat už vůbec ničím.

Vietnam i Nový Zéland. Světové destinace se otevírají turistům

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám