Hlavní obsah

Bez mazlíčků byli skoro rok. Teď jim majitelé nechali vypravit let za milion a půl

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Pandemie a uzavření hranic nerozdělila pouze příbuzné, často i rodiny od mazlíčků. Několik australských majitelů se teď spojilo, aby vypravili repatriační let z Kanady pro své čtyřnohé společníky. Ten je dohromady vyjde na 100 tisíc australských dolarů, což je v přepočtu 1,6 milionu korun, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na velmi nákladný let nastoupí zhruba 70 opuštěných koček a psů, kteří se svými majiteli shledají i po 11 měsících. Na svého mopse a Jack Russel teriéra čeká například Allan Smith. Jeho rodina strávila v Kanadě 15 let, ale loni v prosinci zamířila zpět do australského Adelaide. Naneštěstí v tu dobu nebyli schopni zajistit let i pro své psí společníky. Po celou dobu se o ně proto starali přátelé v Kanadě.

„Nebylo nic dostupné. Ale nemůžete je jen tak opustit, jde o členy rodiny, chybí nám,“ uvedl Smith pro server Nine News. Očekává, že dohromady ho cesta z Vancouveru do Adelaide vyjde na 17 tisíc australských dolarů, tedy 278 tisíc korun.

Zůstali s nimi

Na návrat z Vancouveru do Austrálie čekají také dva němečtí ovčáci Marka a Tanii Blackwellových. Ti se domů chtěli vrátit koncem března, když ve světě propukla první koronavirová vlna. Od aerolinek se ale týden před odletem dozvěděli, že mazlíčky už společnost nepřeváží.

„Když jsme si uvědomili, že nemohou psi letět, rozhodli jsme se s nimi zůstat v naději, že půjde nanejvýš o pár měsíců,“ uvedla Tania Blackwellová. Teď manželům svitla naděje. Do Austrálie by se i se svými mazlíčky měli vrátit za 10 tisíc australských dolarů, přes 164 tisíc korun.

Nejděsivější hřbitov světa vydal Česku roztomilého obyvatele

Cestování

Let tento týden vypraví kanadská společnost Worldwide Animal Travel a australská Jetpets. „Tito mazlíčci zůstali opuštěni kvůli covidu-19 a limitovaným letům. Trčí tu od března, takže rodiny jsou nepochybně natěšené, až se s nimi konečně shledají,“ uvedla mluvčí Worldwide Animal Travel.

Podle mluvčího Jetpets není nic více potěšujícího, než umožnit mazlíčkům a rodinám opětovné setkání. „Doprava mazlíčků se po celém světě stala kvůli pandemii covidu-19 extrémní výzvou,“ dodal s tím, že obě společnosti se spojily s aerolinkami Air Canada, které let vypraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám