Hlavní obsah

Benátky kvůli pandemii odkládají zavedení vstupného. Už potřetí

Novinky, Michael Švarc

Italské Benátky už potřetí odloží zavedení turistické daně pro jednodenní návštěvníky. Tentokrát kvůli koronavirové pandemii. Nově by se mělo za vstup do města platit od prvního ledna roku 2022, uvádí server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Benátské náměstí sv. Marka

Článek

„Ve světle nynějších událostí, souvisejících s pandemií covidu-19, jsme se rozhodli pro velké gesto, abychom povzbudili turisty k návratu,“ komentoval odklad vstupného benátský radní Michele Zuin.

Zavedení daně počítá s tím, že budou turisté platit během klidnějších dní tři eura (necelých 80 korun) a během rušnějších až 10 eur (260 korun). Vstupné budou muset hradit všichni jednodenní návštěvníci, ať už přijedou odkudkoli z Itálie nebo na výletních lodích.

Italské skiareály budou přes Vánoce nejspíš zavřené. Provozovatelé se bojí finančních ztrát

Cestování

Poplatek si klade za cíl ulehčit přetíženým Benátkám, které před propuknutím pandemie praskaly ve švech. Zavedení vstupného bylo oznámeno už v roce 2018.

Nyní je ovšem situace jiná a Benátky zaznamenaly kvůli pandemii drastický úbytek návštěvníků. I proto se zavedení vstupného odkládá už potřetí. Původně se mělo platit od května 2019, kvůli problémům s implementací bylo nařízení posunuto na 1. července 2020. Už na jaře město oznámilo, že se kvůli koronaviru termín posune opět o rok, na červenec 2021. Nakonec je z toho leden 2022.

Reklama

Výběr článků

Načítám