Hlavní obsah

Belgickému kouzelnému lesu se bez turistů daří

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Les Hallerbos v Belgii je každé jaro velkým turistickým magnetem. Kvůli pandemii si však letos jeho charakterické koberce modrých zvonků užijí maximálně místní. Menší množství návštěvníků ale lesu prospívá, květinový porost je mnohem hustší než obvykle, píše agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Belgický les Hallerbos je známý svým kobercem ze zvonkůVideo: AP

 
Článek

Hallerbos se nachází zhruba 25 kilometrů jižně od Bruselu a díky každoroční záplavě zvonků se mu přezdívá kouzelný les. Na jaře v něm bývá obvykle plno a turisté tak množství květin pošlapou.

Letos je kvůli koronaviru situace jiná. Do lesa se mohou jít projít maximálně místní obyvatelé, protože u vstupu hlídkují policisté, kteří dohlížejí na dodržování pravidel karantény. A všechny, kteří nemají v Hallerbosu co dělat, pošlou zpátky domů.

Podle agentury AP se tak lesem toulá jen několik málo jedinců, jinak v něm nespatříte ani živáčka. Otěže tak převzala příroda a do Hallerbosu se vrátilo více ptactva a hmyzu.

Bude trvat už asi jen dva týdny, než modré zvonky odkvetou a zmizí. Návštěvníci lačnící spatřit jeden z nejznámějších belgických přírodních úkazů si tak budou muset počkat na příští jaro.

Nejmenší národní les v Americe? Tvoří ho jen 33 stromů

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám