Hlavní obsah

Až na vrchol. Šestý nejvyšší mrakodrap v New Yorku láká na venkovní výstup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v úterý si budou moci první odvážlivci prohlédnout New York z dosud nevídané perspektivy. Ve městě se totiž otevírá nová atrakce City Climb, která zájemcům nabídne možnost vyšplhat zvenčí až na samotný vrchol mrakodrapu 30 Hudson Yards, do výšky 387 metrů. Má jít o světově nejvyšší venkovní výstup na budovu.

Foto: Profimedia.cz

Na vrcholu se mohou návštěvníci naklonit přes okraj.

Článek

Mrakodrap 30 Hudson Yards, též nazývaný Severní věž, dosud nabízel návštěvníkům nejvyšší venkovní vyhlídkovou plošinu na západní polokouli, a to i s prosklenou podlahou. Odvážlivci mohou zážitek od úterý posunout ještě o kus dál.

V poslední části budovy totiž startuje jištěný výstup až na samotný vrchol. Nikterak náročný, vede po 161 schodech, rozhodně však nic pro lidi trpící závratěmi. Na horní plošině se totiž mohou ti skutečně otrlí vyklonit  přes okraj nad město. To si doposud vyzkoušelo jen několik dobrovolníků v rámci pořizování propagačních materiálů pro atrakci, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Venkovní plošina se nachází ve výšce 387 metrů.

„City Climb doslova křičí ze střechy, že se do New Yorku vrátil cestovní ruch a není lepšího času k návštěvě než právě teď,“ okomentoval Jeff T. Blau, šéf společnosti Related Companies, která je jedním z developerů čtvrti Hudson Yards. Spojené státy americké jsou od pondělí opět přístupné i turistům ze zámoří.

„Jde o dobrodružství, které naše město ještě nezažilo, a tak jsme potěšeni, že můžeme lidem nabídnout životní zážitek,“ doplnil.

Foto: Profimedia.cz

Na vrchol vede 161 strmých schodů.

Možnost vystoupat na vrchol mrakodrapu bude k dispozici sedm dní v týdnu, v závislosti na ročním období se bude měnit jen otevírací doba. Lístek vyjde na 185 dolarů (čtyři tisíce korun), zahrnuje i vstup na vyhlídku Edge.

Na nové newyorské atrakci je vidět pod sukně. Lidé mají volit spíše kalhoty

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám