Hlavní obsah

Austrálie se turistům otevře už v únoru

Austrálie se po takřka dvou letech otevře zahraničním turistům. V pondělí to potvrdil premiér Scott Morrison s tím, že datum zpřístupnění připadá na 21. února a dorazit budou moci dvakrát očkovaní návštěvníci z celého světa.

Foto: Profimedia.cz

Turisté se mohou již brzy vrátit do Austrálie.

Článek

„Musí být dvakrát naočkovaní, aby mohli přijet do Austrálie. To je pravidlo. A od každého se očekává, že ho bude dodržovat,” prohlásil Morrison. V Austrálii však mají různé státy a teritoria různá pravidla, která se týkají například početních limitů příjezdů ze zahraničí. Tato pravidla zůstanou v platnosti, zdůraznil Morrison.

Otevření hranic naznačoval ministerský předseda už v minulém týdnu, kdy hovořil o tom, že by zemi rád zpřístupnil ještě před Velikonoci. „Pracujeme na správném načasování, myslím, že už to není tak daleko,“ citoval premiéra server Independent. Termín tak nakonec přišel dříve než se čekalo.

Filipíny chystají znovuotevření hranic pro očkované

Cestování

Už v prosinci Austrálie otevřela své hranice odborným pracovníkům, zahraničním studentům a dalším držitelům víz. Kromě toho už nyní platí volnější režim pro cesty z Jižní Koreje, Japonska nebo Nového Zélandu.

Drastická opatření nepomohla

Austrálie dlouho razila strategii nulového covidu a v březnu 2020 silně omezila možnosti vstupu do země. Nakonec ale vláda musela připustit, že ani tato drastická praxe dlouhodobě nevykazuje kýžený účinek.

Od začátku pandemie země s 25 miliony obyvatel eviduje zhruba 2,7 milionu případů koronavirové infekce a 4248 úmrtí souvisejících s covidem-19. Od listopadu, kdy byla v Austrálii poprvé zachycena varianta omikron, testy odhalily 2,4 milionu infekcí.

Nový Zéland začne postupně otevírat hranice

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám