Hlavní obsah

Austrálie je pořád skvělá, láká premiér turisty do požáry sužované země

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský premiér Scott Morrison naléhá na turisty, aby dále navštěvovali zemi. A to navzdory neutichajícím požárům, které od loňského podzimu decimují krajinu. Mnoho podniků je podle předsedy vlády na potenciální návštěvníky připraveno, uvedl server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Krajina Nového jižního Walesu (ilustrační foto)

Článek

„Austrálie je otevřená a je stále skvělým místem, kde můžete s rodinou strávit dovolenou,“ řekl Morrison lokálním médiím při návštěvě Klokaního ostrova ve státu Jižní Austrálie, kterému se plameny rovněž nevyhnuly. „I tady na ostrově, kde plameny zdecimovaly zhruba jeho třetinu, jsou další dvě třetiny přichystané na návštěvníky,“ doplnil s tím, že je důležité v těchto časech podporovat lokální ekonomiku.

V Austrálii řádí rozsáhlé požáry už od loňského podzimu. Zatím si vyžádaly 26 lidských obětí, mrtvých zvířat je podle posledních zpráv už asi miliarda, napsal server CBS News. Oheň kromě toho ovlivňuje i kvalitu ovzduší nebo viditelnost, a oblaka kouře dosáhla až do Chile a Argentiny.

Sledovat aktuální situaci

Ministerstvo zahraničních věcí ČR na svých stránkách doporučuje do oblastí postižených požáry vůbec necestovat. Jedná se zejména o části států Nový Jižní Wales, Victoria a Queensland.

Češi přispívají na ohněm sužovanou Austrálii

Domácí

V případě, že mají lidé cestu do Austrálie naplánovanou, není třeba ji podle serveru CNN rušit, turisté by však měli pozorně sledovat nejnovější zprávy o požárech. Měli by si také zkontrolovat, zda jim pojištění pokrývá případná zranění související s ohněm a podobně.

Australská turistická organizace sestavila seznam populárních atrakcí, kde neustále aktualizuje, zda je v době požárů bezpečné je navštívit, či nikoli. „Mnoho oblastí je nedotčených a podniky jsou stále otevřené,“ napsala organizace začátkem ledna ve zprávě. „Doporučujeme cestovatelům, aby vyhledávali nejaktuálnější informace a byli vzhledem k měnící se situaci obezřetní,“ doplnila šéfka Tourism Australia Phillipa Harrisonová.

Hněv na australského premiéra neuhasíná

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám