Hlavní obsah

Australanka se chtěla vyfotit na srázu. Před zraky rodiny z něj spadla

Novinky, Michael Švarc

Touha po dechberoucí fotografii stála 38letou Australanku život. Rosy Loombová se chtěla nechat zvěčnit na vysokém srázu v národním parku Grampians, naneštěstí z něj však spadla před zraky svého manžela a dvou dětí. Svědci uvedli, že slyšeli její křik, když se zřítila dolů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena spadla ze skoro 80metrového útesu na vyhlídce Boroka Lookout. Nedbala totiž bezpečnostních zábran a přelezla je. To se jí vymstilo, když zřejmě neudržela rovnováhu a z převisu spadla, zatímco její rodina tragédii přihlížela. Tak to podle policie potvrdili i svědci události, uvádí server Independent.

Populární turistická lokalita v národním parku ve státě Victoria byla dočasně zavřena. Záchranný tým po několikahodinové operaci našel ženino tělo bez známek života, jak se předpokládalo.

Místní turistický průvodce Graham Wood uvedl, že turisty varoval před šplháním na okraj útesu ještě půl hodiny předtím, než z něj Loombová spadla. „Říkal jsem zákazníkům, že k tomu dochází často,“ tvrdí Wood s tím, že návštěvníci národního parku nedbají na bezpečnostní zábrany, a bylo jen otázkou času, než někdo spadne. „Mrzí mě, že k tomu došlo,“ dodal.

Úřady apelují na zodpovědnost

Jedna z návštěvnic národního parku uvedla, že si v ten samý den rovněž pořizovala fotku na převisu. Měla ovšem štěstí a vyvázla bez problémů. Posléze turisty vyzvala, aby respektovali bezpečnostní značení a zbytečně nehazardovali, pokud by tím měli ohrozit vlastní život.

Místní úřady rovněž vyzvaly k obezřetnosti a k respektování pravidel. „Nemůžeme ohradit každou část Victorie. Lidé se musí chovat zodpovědně,“ uzavřela policejní šéfka Lisa Nevillová.

Turista spadnul z vodopádu, když si pořizoval selfie

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám