Hlavní obsah

Rychle opravená silnice v Japonsku se znovu začala propadat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fukuoka

Část silnice v japonském městě Fukuoka, která se nedávno propadla, ale během osmačtyřiceti hodin byla opravena, lehce poklesla. V sobotu o tom informoval zpravodajský server Japan Today. Policie silnici po půlnoci uzavřela, nad ránem už ale byla zprovozněna poté, co ji úřady prohlásily za bezpečnou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silnice v japonské Fukuoce, ve které po týdnu opravili obří kráter, se začala znovu propadatVideo: Reuters

 
Článek

Zástupci radnice města uvedli, že se část silnice snížila o sedm centimetrů na zhruba třiceti čtverečních metrech. Jak radnice, tak i prefekturní policie prohlásily, že se toto očekávalo. Podle nich se tak mohlo stát proto, že speciální zemina obsahující cement, použitá na opravu díry, tlačila na vrstvu půdy pod vozovkou.

Zástupci společnosti, jež se podílí na stavbě prodloužení linky metra (která patrně způsobila propad silnice), na tiskové konferenci podotkli, že jejich pracovník o poklesu silnice informoval policii, a že pokud klesne o dalších dva a půl centimetru, tak požádá o její uzavření. Společnost také dodala, že o možnosti poklesu varovala na tiskové konferenci den před znovuotevřením silnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonci po týdnu opravili obří kráter v silniciVideo: Reuters

Propad silnice začátkem listopadu způsobil přerušení dodávky vody, elektřiny a plynu a samozřejmě také dopravy. Zhruba třicet metrů široký a patnáct metrů hluboký kráter dělníci během dvou dní zasypali více než šesti tisíci krychlovými metry speciální zeminy. Po dalších pěti dnech byla silnice uvedena do provozu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám