Hlavní obsah

Ani pandemie ho nezastavila. Ve Švédsku otevřeli 31. Ledový hotel

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Švédsku navzdory koronaviru otevřeli tradiční Ledový hotel. Nejznámější projekt svého druhu na světě, jenž se nachází u vesnice Jukkasjärvi, má letos pořadové číslo 31. Jako obvykle se na jeho tvorbě podílely desítky umělců, ač letos výhradně švédských. Vzhledem k situaci ve světě si lze hotel projít také virtuálně.

Foto: Profimedia.cz

Archivní foto Ledového hotelu z minulé sezony.

Článek

Zmrzlý les, sauna nebo herna. To jsou jen některé z konceptů, které letošní Ledový hotel nabízí, píše server Daily Mail. Letos se na tvorbě podílelo celkem 35 umělců, kteří vytvořili dvanáct tematických pokojů — šest z nich je pro permanentní Icehotel 365, který na rozdíl od toho dočasného funguje celoročně.

Kvůli koronaviru letos hotel navrhovali výhradně švédští umělci, obvykle se na tvorbě podílejí i ti zahraniční. „Pandemie nás donutila přemýšlet jinak, ale výsledek je strhující poctou Švédsku,“ cituje server Independent kreativního ředitele Lucu Roncoroniho. „31. ročník Icehotelu bude pamětihodný. Návrhy od švédských umělců naše hosty strhnou a poskytnou jim tolik potřebný únik od reality,“ dodal.

Letos je navíc k dispozici několik novinek. Jednou z nich je virtuální prohlídka, která umožní prozkoumat hotel z kterékoliv části světa. Fyzické pokoje jsou také vybaveny QR kódy, po jejichž naskenování si hosté vyslechnou krátký příběh ohledně jejich vzniku.

„Víme, že mnoho lidí touží cestovat. Chtěli jsme proto zážitek z Icehotelu přiblížit i těm, kteří nás nebudou moci letos navštívit. Přišli jsme s nápadem na vytvoření prohlídky za pomocí rozšířené reality,“ uvedl šéf zařízení Malin Franck. Virtuální prohlídka je přístupná zde, ale pouze přes mobilní telefon a skrze Instagram.

Podle příspěvku na oficiálním Facebooku Icehotelu se ke stávajícím dvanácti pokojům přistavuje ještě dalších šest. Ty se otevřou 21. prosince. Hotel pak bývá k dispozici obvykle do dubna, kdy začne tát.

Ve Stockholmu v prosinci ještě nesvítilo Slunce, za polárním kruhem už letos nevyjde vůbec

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám