Hlavní obsah

Agresivní cestující napadl během letu stevarda. Po přistání kopl i zasahujícího policistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo American Airlines muselo minulý týden předčasně přistát, když se jeden z cestujících začal projevovat agresivně. Podle soudních dokumentů napadl 61letý Keith Edward Fagiana stevarda, přičemž ho několikrát udeřil. Poté, co si pro něj přišli policisté, vrhl se na nejméně jednoho z nich. Podle pozdější výpovědi byl pasažér pod vlivem alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti American Airlines.

Článek

Letadlo americké společnosti mělo namířeno z Dallasu do Bozemanu v Montaně, cestu však muselo dočasně přerušit hned v Texasu.

Incident započal, když si jeden z cestujících stěžoval, že mu Fagiana kope do sedadla. Jednašedesátiletý muž začal posléze křičet na člena palubního personálu, který ho požádal, ať do sedačky nekope. Rozlícený cestující neváhal a stevarda udeřil do břicha a poté mu uštědřil ještě tři další rány, uvádí s odkazem na soudní dokumenty server CNN.

Piloti se kvůli napjaté situaci rozhodli přistát na letišti v texaském Amarillu. Cestující mezitím pomohli Fagianu zpacifikovat a spoutali ho plastovými páskami.

Před cestou pil rum

Když do letadla dorazili členové bezpečnostních složek, Fagiana si stěžoval, že ho plastové pásky bolí. Policisté se mu je proto rozhodli vyměnit za klasická pouta, čehož muž ihned využil a jednoho z příslušníků letištní bezpečnosti kopl do rozkroku, píše se v soudních dokumentech s tím, že pasažér kolem sebe také plival.

Při výslechu muž uvedl, že se bránil, protože nechtěl být zatčen. Dodal, že si z letu nic nepamatuje, protože pil ještě před cestou v letištním baru rum.

Společnost American Airlines uvedla, že let po krátkém přistání pokračoval bezpečně do svého cíle. „Násilné činy u nás netolerujeme a budeme úzce spolupracovat se strážci zákona při vyšetřování tohoto činu,“ uvedly aerolinky.

K incidentu se vyjádřily také americké odbory sdružující letušky a stevardy. „Včera byl zákazníkem napaden další člen leteckého personálu. Naší prioritou je postarat se o každou osobu, která něco takového prožila. Tohle násilné chování musí skončit,“ cituje odbory server New York Post.

Piloti a posádka uvázli na několik hodin ve výtahu. Stovkám cestujících se zpozdil let

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám