Hlavní obsah

Piloti a posádka uvázli na několik hodin ve výtahu. Stovkám cestujících se zpozdil let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke zpoždění letadla může dojít z mnoha důvodu, nejčastěji kvůli počasí či technické závadě. Na letišti v Birminghamu se však nedávný spoj Qatar Airways opozdil z poněkud bizarnějších příčin. Piloti a posádka totiž uvázli ve výtahu. Let do Dauhá proto odstartoval o skoro čtyři hodiny později.

Foto: Profimedia.cz

Ke zpoždění letadla došlo na letišti v britském Birminghamu.

Článek

K potížím došlo podle serveru Daily Mail v úterý ráno. Stovky cestujících se tak ocitli v situaci, kdy jim nezbylo než několik hodin čekat na odlet letadla – řada pasažérů přitom měla v Dauhá přestupovat na další navazující spoje.

„Letím do Malajsie. Jsou tu lidé, co cestují až do Austrálie nebo na Bali,“ postěžoval si jeden z pasažérů, který si nepřál být jmenován. „Všichni máme v Dauhá nějaký navazující spoj a nikdo neví, kdy nám poletí další letadlo.“

Zachránili je hasiči

Jiný z klientů aerolinek popsal, že se na letišti vytvořila masivní fronta na jídelní a nápojové vouchery, zatímco nebozí piloti a posádka čekali na vyproštění z výtahu. K tomu došlo až kolem půl desáté ráno, tou dobou už osazenstvo strávilo v malém prostoru přes tři hodiny.

„Pokud se pilot zasekl na takovou dobu ve výtahu, tak možná ani nebude ve formě, aby mohl letět. Tohle opravdu nevymyslíš,“ cituje Daily Mail dalšího z cestujících.

Letadlo nicméně nakonec zdárně vzlétlo, a to zhruba v 11.40 hodin, skoro o čtyři hodiny později, než byl původní plán. „Velmi se omlouváme členům posádky i pasažérům, kterých se tato situace dotkla,“ uvedli zástupci birminghamského letiště s tím, že provozovateli výtahů se nepodařilo výtah aktivovat na dálku, a tak museli osazenstvo vyprostit hasiči.

Jen dvě fatální nehody. Rok 2023 byl pro osobní leteckou dopravu velmi bezpečný

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám