Hlavní obsah

Aerolinky vykázaly cestujícího z přepravy. Spletly si ho s někým jiným

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brit Kieran Harris měl na konec května naplánovaný let do španělského Alicante. Den před cestou mu však aerolinky easyJet napsaly, že má u společnosti desetiletý zákaz létání kvůli nevhodnému chování. Dopravce si totiž 21letého muže spletl s jeho jmenovcem, který má shodou okolností narozeniny ve stejný den. Britovi se něco takového navíc nestalo poprvé.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Harris uvedl, že ho aerolinky vyloučily z přepravy noc předtím, než se měla cesta uskutečnit. Dopravce si ho totiž spletl s cestujícím, který byl v roce 2021 odsouzen ke 12 týdnům vězení za nevhodné a agresivní chování na palubě. „Měl jsem zrušenou rezervaci a už jsem neměl na letu sedadlo,“ popsal Brit pro server Mirror. „Už se mi to stalo dříve. Ten člověk má evidentně stejné jméno a datum narození jako já.“

Problém se nakonec vyřešil, když si aerolinka vyžádala fotografii Harrisova pasu kvůli potvrzení identity. Kvůli tomu měl ale Brit jen několik málo hodin, aby se dostal na letiště. „Byl to neuvěřitelně stresující zážitek. Do budoucna s easyJetem už spíše nepoletím,“ konstatoval pasažér.

Do domu mu vtrhla policie

Nízkonákladový dopravce se za komplikace omluvil. „Je nám moc líto, že jsme pana Harrise mylně informovali o tom, že s námi nemůže letět. Toto rozhodnutí jsme učinili v dobré víře, protože pan Harris sdílí stejné jméno a datum narození s osobou, kterou jsme už dříve vykázali kvůli nevhodnému chování na palubě,“ uvedl mluvčí společnosti.

Doplnil, že jakmile Brit kontaktoval zákaznickou podporu, celá záležitost se objasnila. Společnost má prý pochopení pro jeho frustraci, uvedl mluvčí.

V minulosti zažil Harris kvůli shodnému jménu i další příkoří, když do domu, kde bydlí s matkou, vtrhla policie. Zasahující členové si však podle vzhledu brzy uvědomili, že došlo k chybě. „Začínám si myslet, že budeme muset podniknout nějaké právní kroky,“ uvedla Harrisova matka Sheena.

Pilot se přišel omluvit cestujícím za zpoždění. Nabídl jim i nápoje zdarma

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám