Hlavní obsah

Aerolinky nabídly letenky zdarma do Hongkongu. V Americe byly pryč za dvě hodiny

Letecká společnost Cathay Pacific v zimě oznámila, že rozdá na půl milionu letenek do Hongkongu zdarma. Dopravce tím chtěl přispět k oživění turistického ruchu v jednom z největších asijských měst. Jen v Americe akce zaujala natolik, že letenky byly do dvou a půl hodiny pryč. Podle některých zájemců se servery potýkaly s problémy, kvůli čemuž mnoho lidí ostrouhalo.

Foto: Profimedia.cz

Hongkong (ilustrační foto)

Článek

Hongkongský vlajkový dopravce letenky distribuuje v několika etapách, přičemž v minulém týdnu došlo také na zájemce z USA a Kanady. Podle CNN však měla řada lidí problém se k bezplatným letenkám dostat kvůli enormnímu zájmu. „Velmi nás povzbudila nadšená odezva od členů, kteří se u nás registrovali kvůli exkluzivní nabídce letenek do Hongkongu,“ okomentovali zástupci aerolinek.

„Jakožto domovskému dopravci Hongkongu je nám ctí, že můžeme podpořit kampaň, která láká návštěvníky z celého světa na objevení krás našeho milovaného města,“ doplnili zástupci společnosti s tím, že letenky byly opravdu rychle pryč.

Spadly stránky

Jedním z neúspěšných zájemců je podle CNN také Zachary Kussin, který chtěl akce využít i proto, že letenky z USA do Hongkongu jsou jinak velmi drahé a normálně by si je nemohl dovolit. Vysoká poptávka však vyústila v dlouhé fronty na internetu.

Kussin uvedl, že měl smůlu. „Slyšel jsem tentýž příběh od dalších lidí. Čekali v masivní digitální frontě, nemohli se přihlásit, a pokud se jim to podařilo, nemohli najít kód k nákupu,“ uvedl Američan s tím, že ceny letenek jsou aktuálně velmi vysoké a letět do Hongkongu by tak bylo velmi nákladné. „Vyřešilo by to moji letošní dovolenou,“ konstatuje muž.

Stejně jako mnoho dalších neúspěšných zájemců bude muset Kussin řešit alternativu. Tou se pro Američana staly mnohem levnější letenky do Portugalska.

Život v Hongkongu? V miniaturních a předražených bytech často bydlí celé rodiny, říká Čech

Podcasty a pořady

Může se vám hodit na Firmy.cz: Prodej a zprostředkování letenek

Reklama

Související témata:
Cathay Pacific

Výběr článků

Načítám