Hlavní obsah

Aerolinka nabídne postele v letadle. Čtyřhodinový šlofík vyjde na tisíce korun

Společnost Air New Zealand nabídne cestujícím od příštího roku možnost zdřímnout si během letu v posteli. Palandy nazvané Skynest budou k dispozici na vybraných dálkových letech, zájemci si je budou moci rezervovat na čtyřhodinový blok vždy jen jedinkrát za cestu. Cena šlofíku se má pohybovat mezi 400 až 600 novozélandskými dolary (5400 až 8100 korun).

Foto: Profimedia.cz

Lůžka budou k dispozici od podzimu příštího roku.

Článek

Aerolinky představily prototyp „nebeského hnízda“ v tomto týdnu. Do ostrého provozu půjdou palandy na podzim příštího roku. K dispozici budou pouze na některých dálkových letech, respektive na linkách z Aucklandu do New Yorku a z Aucklandu do Chicaga; obě cesty trvají déle než 15 hodin, informuje server Guardian.

Cestující ve třídě economy tím nicméně získají možnost si alespoň na chvíli zdřímnout v pohodlnější poloze, než je ta vzpřímená na sedačkách. V nabídce by mělo být celkem šest lůžek, každé bude vybaveno polštářem, prostěradlem i přikrývkou; povlečení bude posádka měnit po každém nocležníkovi.

Foto: Profimedia.cz

Cestující budou moci lůžko využít jen jednou za cestu.

„Na konci každého cyklu se jemně rozsvítí světla, posádka zdvořile vzbudí každého cestujícího, který by spal dál,“ uvedl dopravce. Guardian dodává, že pasažéři si budou moci rezervovat lůžko vždy jen jednou za cestu. Ti, kteří proto doufají v plnohodnotný osmihodinový spánek, mají smůlu.

Ladí podrobnosti

Podle manažerky pro zákaznickou zkušenost a prodej Leanne Geraghtyové jsou lůžka příkladem toho, jak aerolinky posouvají hranice nemožného. „Stále pracujeme na podrobnostech, jak bude rezervační systém fungovat a musíme ještě určit cenu,“ řekla manažerka s tím, že poplatek za čtyřhodinový šlofík se bude pohybovat mezi zmíněnými 400 až 600 novozélandskými dolary.

Kabiny Skynest budou součástí osmi nových Dreamlinerů, které se mají do flotily Air New Zealand připojit v příštím roce.

Z Frankfurtu do Dubaje za 90 minut? Evropská společnost vstupuje do nadzvukových závodů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám