Hlavní obsah

Čech vyhrál v pokeru 68 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V přepočtu 67,8 miliónu korun vyhrál v neděli v pokeru na evropském turnaji v Rozvadově na Tachovsku Čech Martin Kabrhel. Je to podle pořadatelů akce druhá nejvyšší česká výhra po 98 miliónech, které v roce 2011 získal Martin Staszko na turnaji v Las Vegas.

Foto: Rozvadov Resort King's, ČTK

Český pokerový profesionál Martin Kabrhel vyhrál v neděli v přepočtu 67,8 miliónu korun.

Článek

Kabrhel ale nynějším vítězstvím překonal Staszka na první příčce českého žebříčku celkových turnajových výher. Oznámil to mluvčí kasina King's Resort Rozvadov Jaroslav Holý.

Z původních 95 registrovaných hráčů se ve finále turnaje Super High Roller WSOP Europe utkalo osm, kteří museli jako startovné dát asi 2,6 miliónu korun. Kabrhel byl jediným českým účastníkem turnaje a ve finále bojoval mimo jiné s obhájcem loňského titulu Dominikem Nitschem z Německa a americkým držitelem titulu Hráč roku 2016 Davidem Petersem.

Nitsche ale Kabrhela nezastavil a český hráč si v závěrečném duelu poradil i s Petersem. "Je to mé největší vítězství, jsem velmi šťastný," uvedl Kabrhel. Finalisté si rozdělili více než 230 miliónů korun. Druhou nejvyšší výhru získal po Kabrhelovi Peters, a to téměř 42 miliónů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Martin Staszko (vlevo) na turnaji v roce 2011

Dosud nejvyšší jednotlivou výhru získal podle pořadatelů akce z českých hráčů Martin Staszko. V listopadu 2011 Staszko obsadil druhé místo ve finále Světové série v pokeru v Las Vegas, a vyhrál tak kolem 98 miliónů korun. [celá zpráva]

V součtu všech dosavadních výher ale nově vede Kabrhel s více než 159 milióny korun a Staszko je druhý se 143 milióny, uvedlo kasino King's Resort.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám