Hlavní obsah

TRU-Infrared: Tajemství šťavnatých steaků

Novinky, Dana Novotná

Komerční článek - Milujete steaky? Prozradíme vám, jak je ugrilovat opravdu šťavnaté. Jde o novinku, která se jmenuje TRU-Infrared a připravíte s ní ďábelsky, ale opravdu ďábelsky dobré steaky.

Foto: Mountfield, .

Plynový gril Titan

Článek

Základem je rošt, ale ne jen tak ledajaký. „Speciální konstrukce z plátu kvalitní nerez oceli nenechá pronikat plameny přímo k masu jako u běžného grilu. Propouští je jen částečně přes spoustu malých otvorů. Díky tomu se většina sálavého tepla změní na infračervené, které vyzařuje přímo do jídla a tepelně ho upraví,“ popisuje Martin Veselý, odborník na grily ze společnosti Mountfield.

Jak to funguje?

Technologií TRU-Infrared vybavuje grily americký výrobce Char-Broil. Je založena na přeměně tepla. Když horký vzduch z hořáků dorazí k roštu, jeho pohyb se prudce zpomalí. Kvůli malým otvorům nemůže teplo pronikat překážkou tak rychle. Rozšiřuje se tudíž rovnoměrně všemi směry, přičemž zahřívá spodní stranu roštu. Takto vyhřátá plocha potom funguje jako infračervený zářič a vyzařuje rovnoměrné teplo v rozmezí okolo 300 až 400 °C rovnou do masa.

Jak funguje technologie TRU-Infrared? Video: Char-Broil

Zatímco sálavé konvekční teplo z běžného grilu vysuší okrajovou vrstvu masa a šťáva s tukem uniknou, infračervené frekvence proniknou dovnitř a tepelně maso upraví, přičemž zachovají jeho přírodní šťavnatost a chuť.

Drobné otvory brání plamenům pronikat vzhůru a zároveň nenechají tuk odkapávat rovnou do hořáku. Ten se hromadí na ploše mezi masem a roštem, kde není dost kyslíku, aby došlo ke vzplanutí a připálení. Místo toho se část odpaří v podobě kouře, který je charakteristický pro tento způsob grilování a přidává masu ještě intenzivnější chuť a vůni, a část je zachycena v odkapávací misce.

Na plynu, uhlí i elektřině

Technologii TRU-Infrared najdete u všech druhů grilů. Jestliže dáváte přednost tradičnímu grilování, můžete zvolit gril na dřevěné uhlí Kettleman. Neuděláte chybu, masa na něm upravená voní a chutnají skvěle.

Foto: Mountfield, .

Gril na dřevěné uhlí Kettleman

Pokud chcete grilovat třeba na balkóně v paneláku, vyzkoušejte šikovný malý stolní gril na plynovou kartuš Compact, případně elektrický gril Bistro.

Foto: Mountfield, .

Elektrický gril Bistro

Jestliže ale pravidelně pořádáte grilovací párty pod širým nebem, pak nejspíš vsadíte na kvalitní plynový gril, ať už je to Titan, Imperial nebo Thin. Za své peníze dostanete skutečnou kvalitu. Navíc jde o pohodlné a ekologické řešení: Žádná složitá příprava, do grilování se můžete pustit otočením knoflíku, který umožnuje plynulou regulaci teploty.

Záleží jen na vás, jestli dáváte přednost grilování na dřevěném uhlí, elektřině nebo na plynu. Ať už vyberete jakýkoli gril s TRU-Infrared, nebudete litovat.

Reklama

Související články

Bleskový úklid s tryskou

Po zimě jsou všude kolem domu, chaty nebo chalupy nánosy zaschlého bláta, listí, větviček i smotků pavučin. Pustit se do jarního úklidu znamená popadnout do...

Stroj, bez něhož by to nešlo

Přichází večer. Vypínáte motor. Sesedáte. Během okamžiku vám hlavou proběhne uplynulý den: nejdříve bylo třeba postarat se o trávník – sekání, provzdušňování,...

Výběr článků

Načítám