Hlavní obsah

Trápí vás pomyšlení na kalnou vodu?

Novinky, Dana Novotná

Nejspíš se to už mnohému majiteli bazénu stalo. Tedy pokud trošku zaspal při pravidelné péči o bazénovou vodu, nebo v případě, že na její ošetření použil nevhodné bazénové přípravky.

Foto: Mountfield, .

Přípravky pro udržení křišťálové vody ve vašem bazénu vybírejte u specialistů.

Článek

Dříve jiskřivá voda byla najednou zelená jako brčál, popřípadě mléčně kalná. Koupat se v ní sice dalo, ale žádná slast to zase nebyla. A přitom stačí maličko, aby se takové věci neděly.

Pozor na šmejdy

„Jediné, co potřebujete, jsou kvalitní prostředky na úpravu vody,“ tvrdí odborník na čistění vody Patrik Zmeškal. Ale zároveň upozorňuje, že na trhu se bohužel stále objevují nespolehlivé míchaniny, které nemají potřebné hygienické a zdravotní atesty, a co do účinnosti jim není co věřit. Současně varuje i před podomácku míchanými sloučeninami, které mohou vážně ohrožovat lidské zdraví. Bazénovou chemii bychom tedy měli kupovat pouze u zavedených obchodníků, nejlépe u těch, kteří bazény prodávají a mají s jejich provozem a údržbou letité zkušenosti.

Foto: Mountfield, .

Pečovat o vodu v bazénu pomůže vedle kvalitní pískové filtrace také vysavač nečistot. Na snímku poloautomatický model Zander, který umí čistit nejen dno, ale stěny bazénu.

Péče o vodu není věda

Co je pro stoprocentní účinnost bazénové chemie nejdůležitější? Podle Zmeškala je rozhodující výběr nejkvalitnějších surovin a používání pouze osvědčených receptur, podle kterých se přípravky míchají. Možná někoho překvapí, že skutečně ověřené a kvalitní přípravky jsou nabízeny v komplexní řadě, to proto, aby na sebe vhodně navazovaly.

Foto: Azuro, .

Křišťálově čistou vodu v bazénu zaručí jen kvalitní přípravky, které mají zdravotní a hygienické atesty.

„Ale nelekejte se. Jejich používání je i tak snadné. Vodu si musíte nejdříve řádně připravit, aby reagovala tak, jak potřebujete. Vše potřebné lze například najít v osvědčených řadách bazénové chemie Azuro nebo AquaMar. Od kapkových a proužkových testerů na měření a úpravu pH a chlóru, přes ALG přípravky na hubení řas až po přípravky, který už v zárodcích ničí bakterie. A když se náhodou voda zakalí, je dobré mít po ruce flokulant nebo projasňovač. Péči o vodu zvládne s takovými pomocníky kdokoliv. A i bazénovému ´nováčkovi´ nezabere tato činnost víc než patnáct minut týdně,“ dodává Patrik Zmeškal.

Reklama

Související články

Chapadla zelené chobotnice utněte bubnem

A je to zase tady! Díky příznivému počasí, kdy se střídají dny deštivé s teplými, roste tráva skoro do nebe. Její šlahouny se po zahradách a loukách roztahují...

Výběr článků

Načítám