Hlavní obsah

Pohodlí ve stínu slunečníku

Novinky, Dana Novotná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte na zahradě či terase pěkný nábytek, ale stále k němu něco chybí? Možná to spraví pohodlné potahy a ochrana před sluníčkem v podobě pěkného slunečníku.

Foto: Mountfield

Na trhu dnes najdete široké spektrum modelů i barev slunečníků. Stačí si vybrat.

Článek

Jak správně vybrat slunečník, který bude splňovat všechny potřebné funkce? Než se pro koupi rozhodnete, v prodejně si jej pečlivě prohlédněte a zjistěte, co všechno umí.

„Samozřejmostí by měla být střecha z vodoodpudivého stálobarevného materiálu, odolná vůči povětrnostním podmínkám, a zcela snadná manipulace se slunečníkem při otevírání a zavírání," říká specialistka Barbora Mudráková.

Na trhu dnes najdete slunečníky s kulatou i méně obvyklou hranatou střechou, a to v nejrůznějším spektru barev. Záleží jen na vašem vkusu a prostoru zahrady či terasy, který tvar si zvolíte. Model s hranatou střechou skvěle zapadne především do rohových míst.

Na trhu dnes najdete slunečníky s kulatou i méně obvyklou hranatou střechou, a to v nejrůznějším spektru barev. Záleží jen na vašem vkusu a prostoru zahrady či terasy, který tvar si zvolíte. Model s hranatou střechou skvěle zapadne především do rohových míst.

Slunečník se středovou nohou je vhodný ke stolům s otvorem pro slunečník. Model s boční nohou nabízí, díky speciálním kloubům, velké množství poloh střechy. Můžete ji naklápět přesně podle toho, jakým směrem právě svítí sluníčko.

Foto: .

Střechu některých moderních slunečníků je možné otáčet kolem jejich osy. Zdroj: Archiv

Praktická je klička pro snadné a rychlé otevírání i zavírání slunečníků. Některé z nich jsou vybaveny speciálním mechanismem s ergonomickou rukojetí pro natáčení slunečníku v rozsahu 90 °C.

Posaďte se do měkkého

Když už jste v bezpečí před slunečními paprsky, můžete své pohodlí při odpočinku v zahradním nábytku zvýšit polstrovanými potahy. Výběr barev a vzorů je téměř nekonečný. Vybírat můžete mezi pruhovanými či kostkovanými vzory, případně mezi řadou jednobarevných.

V nabídce jsou i potahy oboustranné, kdy máte dvě barevné kombinace u jednoho modelu. K dispozici jsou potahy nejen pro křesla a židle, ale i pro lehátka, lavice nebo houpačky. Součástí některých modelů je zip, díky kterému je textilní část polstru pratelná v pračce. Kvalitní potahy by měly být vodoodpudivé.

Výběr potahů je takřka neomezený. Vybírat můžete mezi nejrůznějšími barvami i vzory. Foto: Doppler

Kvalitní potahy jsou vybaveny integrovanými tkaničkami a zádovým popruhem, aby potah z nábytku nesklouzl. Některé luxusní kousky mají speciální odnímatelný polštářek, pro větší pohodlí hlavy.

Vyberte si kvalitní potah a pěkný funkční slunečník podle svých představ a začněte si pohodlí ve vlastní zahradě užívat naplno.

Reklama

Související články

Příprava zahradních grilů na sezonu

První teplé dny jsou za námi a plno dalších nás teprve čeká. A s pěkným počasím je spojeno grilování na zahradě – vůně steaků, zlatavá barva masa, špízy...

Jarní řez růží

Řezu růží se obává nejeden zahrádkář. Obavy ovšem nejsou namístě, jeho pravidla nejsou složitá. Seznamte se s nimi a růže se vám za snahu a péči odvděčí.

Rozkvetlé květináče

Jakmile minou poslední mrazy, vrhněte se na květináče, truhlíky nebo jiné venkovní nádoby a osázejte je. Poradíme vám, jak nejlépe postupovat.

Bazénů v Česku rychle přibývá

Podle čerstvého průzkumu agentury EUSA připadá v Česku na 100 tisíc obyvatel víc než 2050 rodinných bazénů. Větší počet bazénů na hlavu je v Evropě pouze ve...

Start bazénu do nové sezony

Už jste svůj bazén odzimovali? Jestliže nikoliv, je nejvyšší čas to udělat. Jistě vám k tomu přijde vhod několik odborných rad, jak na to.

Odolný kontryhel je pěkný dříč

Je to ale pěkný dříč, ten kontryhel! Zjara spěchá, aby rozbalil své zdobné lasturovité listy, pak dlouho a bohatě kvete, a když mu necháme volnou ruku, objeví...

Výběr článků

Načítám