Hlavní obsah

Nejlepší recept na krásně čistou vodu v bazénu? Moderní bazénová chemie

Novinky, Dana Novotná

Je to úplně jiný pocit ponořit se v parných dnech do vody, která je nazelenalá, lehce kalná a plná drobných nečistot, nebo naopak do té, která láká čistotou třpytivě průzračnou jako ve vysokohorském jezírku. A svádí k vykoupání i jemným nádechem azurově modré barvy moře.

Foto: Archiv, .

Přípravky bazénové chemie, které jsou registrovány Ministerstvem zdravotnictví ČR, jsou šetrné a zdravotně nezávadné i pro nejmenší děti.

Článek

K zajištění neustálé čistoty vody v bazénu – a také zdravotní nezávadnosti vody – existují na trhu moderní přípravky bazénové chemie. Ty jsou (kromě kvalitní pískové filtrace) základním předpokladem správné péče o vodu v bazénu. Jejich využití je univerzální – dokážou udržet čistotu a průzračnost vody jak v bazénech nadzemních, včetně nafukovacích, tak i ve velkých luxusních, do země zapuštěných bazénech. Použití jednotlivých přípravků bazénové chemie je velmi snadné. Zvládne to každý.

Foto: Mountfield, .

Práce s přípravky bazénové chemie je jednoduchá a časově nenáročná.

Rodinné bazény najdete dnes už na každé třetí zahradě v Česku, jsme zkrátka v Evropě bazénovou velmocí. Bazén se pro mnoho mladých lidí a spoustu rodin stal zcela neodmyslitelnou součástí životního stylu. Nejen kvůli příznivým účinkům na zdraví ve stále teplejším českém klimatu, ale i kvůli tomu nejdůležitějšímu: radosti ze života. Aby tato radost byla vždy stoprocentní, je nezbytné se o bazénovou vodu pečlivě starat. Naštěstí to nevyžaduje žádnou velkou námahu. Péče o vodu nezabere majiteli bazénu více než průměrně 15 minut týdně.

Alespoň jedenkrát týdně doporučujeme změřit hodnotu pH vody testerem a případnou odchylku jednoduše pomocí bazénové chemie upravit. Jedenkrát týdně je také užitečné zlikvidovat pomocí vhodné bazénové chemie zárodky bakterií a preventivně chránit vodu i před tvorbou řas. Po celou sezónu je dobré vodu též dezinfikovat, k čemuž slouží chlórové tablety. A také projasnit, „prozářit“, k tomu nám poslouží flokulant. Na českém trhu je k dostání více druhů bazénové chemie, v zásadě se dělí do tří základních typů: chlórová chemie, bezchlórová chemie a doplňkové přípravky (jako například již zmíněný projasňovač – flokulant).

Při výběru konkrétních produktů je potřeba si dát pozor na to, že ne každá na trhu nabízená bazénová chemie je opravdu kvalitní, zdravotně nezávadná a účinná. Proto vám doporučujeme vybrat si jen tu, jež má zdravotní a hygienické atesty, zejména registraci Ministerstvem zdravotnictví ČR.

Foto: Archiv, .

Pro čistý bazén a vodu v něm můžete kromě chemie a pískové filtrace využít i celou škálu dalšího bazénového příslušenství: bazénové kartáče, síťky, krycí plachty, bazénové vysavače…

Velcí a seriózní výrobci a prodejci bazénů a bazénové chemie nabízejí jen takové přípravky bazénové chemie, které mají srozumitelné návody na použití a které zaručují komplexní a snadnou celoroční péči o bazénovou vodu. A tím i vaše potěšení při každém pohledu na čistotou zářící hladinu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám