Hlavní obsah

Lidé volají: Chceme se koupat. Bazén postavte hned!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komerční článek - Začátek prázdnin je ideální čas na pořízení bazénu. Navíc s moderním vybavením jako je solární ohřev nebo tepelné čerpadlo si budete moci bazén užívat minimálně až do září.

Článek

Hlavolamy v krabicích

„To je naprostá zhůvěřilost,“ lamentuje Karel Kubeš a ukazuje na změť všelijakých součástí a šroubů, které by měl podle nesrozumitelně napsaného návodu a spousty složitých inženýrských kreseb sestavit do podoby nadzemního bazénu. „A to už vůbec nemluvím o tom, jak si asi představují, že mám vztyčit obvodovou stěnu a bezchybně vypnout fólii. Na to přece nestačí ani čtyři lidi a týden dovolené. Děti se přitom chtějí koupat hned!“

„Tohle všechno není žádná novinka. Vypadá to, že se prodejci bazénů v minulých letech vůbec nepoučili,“ kroutí hlavou Pavel Krannich z marketingové společnosti Euro-Agency. Ve vyspělých evropských státech je přitom samozřejmostí, že takový bazén člověku nejen dovezou, ale také odborně postaví, tvrdí Krannich. Ale současně dodává, že i u nás jsou už první vlaštovky.

Nejsou lidi, neděláme…

Při naší úterní sondě jsme přesto dopadli v několika hobbymarketech doslova tragicky. Odvoz bazénu si zaplatíte, montáž neprovádíme, zněla strohá odpověď. Trochu lépe jsme pochodili například v plzeňské společnosti KC Swim. Ta svým zákazníkům bazén na zahradu doveze. „Montáž si však musí každý zajistit sám, na to nemáme dost lidí. Nicméně za poplatek vám alespoň zapojíme filtraci,“ říká jednatel František Grund.

500 posádek v pozoru

A pak přišel skoro šok. V prodejním centru Mountfieldu v plzeňském Berounka parku se jeho manažerka Hana Bradová jen usmála. „Jakýkoliv nadzemní bazén vám dovezeme zadarmo na zahradu. Tam vám jej naši technici sami sestaví, zapojí veškerou technologii, zprovozní a provedou první ošetření bazénové vody. A také vám vysvětlí, jak o bazén pečovat.“

Dobře, ale jak je to s termínem, ptáme se. Opět prý žádný problém. „Pro našich 53 prodejen máme teď ve firmě v pohotovosti na 500 vlastních odborně vyškolených montážních posádek. Na zákazníkovi je jen to, aby si připravil místo, na němž chce bazén mít. Nejbližší posádka vám bazén doveze, během půl dne postaví a zprovozní. Vy už si jen natáhnete plavky a hurá do vody.

Azuro v sadě vládne sezoně

Největší zájem je prý letos opět o nadzemní bazény Azuro De Luxe, které se už dají částečně zapustit i do země. Žádané jsou právě proto, že na rozdíl od nevzhledných „modrých kádí“ je možné právě tyto bazény vkusně zakomponovat doslova do každé zahrady.

Ani sebehezčí bazén se však neobejde bez potřebné výbavy, která ovšem, když si ji člověk pořizuje samostatně, vyjde klidně i na 30 tisíc korun. „To už ale nemusí naše zákazníky trápit,“ říká Hana Bradová.

„Vytvořili jsme totiž pro ně cenově zvýhodněné bazénové sady, které obsahují jak bazén, tak kvalitní pískovou filtraci, schůdky, skimmer a velmi žádaný solární ohřev vody. Například bazénová sada Azuro 400 DL teď vyjde se vším, co jsem vyjmenovala na něco málo přes 20 000 korun.“

Reklama

Výběr článků

Načítám