Hlavní obsah

Houpačku prostě milujeme všichni

Právo, Sylva Svobodová

Houpání je nejpříjemnější způsob odpočinku, který si po práci zasloužíme. A proto by houpačka neměla chybět v žádné zahradě! Uvidíte, bude v kurzu. Milují ji totiž děti i dospělí.

Foto: Hornbach

Houpání milují nejenom děti. Především pro ně je však určen propletený houpací kruh, který zavěsíme na pevnou větev stromu a o zábavu je postaráno! Průměr 100 cm, základní barva modrá a červená, cena 2590 Kč.

Článek

Patří na trávu, k bazénu i mezi větve stromu. Některé vypadají jako houpací sítě pro námořníky, jiné jsou sofistikované: mají stabilní konstrukci se střechou, jsou polohovatelné.

Mohou být za pár stovek, ale i mnohem dražší. Záleží na typu provedení a materiálu. Mezi nejodolnější a dražší patří konstrukce z teakového dřeva.

Relax po obědě

Elegantní závěsná houpačka Antila s polstry, jejíž ocelová konstrukce s povrchovou úpravou zaručuje dlouhou životnost. Sedací koš je vypletený kvalitním PE ratanem. Po obou stranách koše jsou držáky pro možné odložení nápoje či knihy.

Foto: Hornbach

Houpačka je určena pro jednu osobu. Cena 10 990 Kč

Polštáře jsou ušity z voděodpudivého polyesteru v krémové barvě o síle cca 10 cm. Houpačka je určena pro jednu osobu.

Z houpačky je lehátko

Houpačka Hollywood má rozměr 230x135 x188 cm a je trojmístná. Materiál konstrukce: ocel, práškově lakovaná, odolná proti povětrnostním vlivům.

Foto: Bauhaus

Houpačka Hollywood má rozměr 230x135 x188 cm a je trojmístná.

Textilní potah, zádová opěrka nabízí možnost polohování. Lze tak vytvořit i pohodlné lehátko pod „střechou“.

Jak dopřát dětem víc pohybu v bytě? Pořiďte jim houpačku

Tipy a trendy

Houpačka pro dva

Foto: Hornbach

Zahradní houpačka De-Luxe béžovo bílá má pevnou a stabilní kovovou konstrukci. Lze ji rozložit do polohy k ležení pro větší odpočinek. Houpačka je doplněna i o odkládací stolek na kávu či vychlazený nápoj. Počet míst k sezení max. tři. Cena 5590 Kč.

Houpací síť

Foto: Ikea

Jednoduchá houpací síť mezi stromy s námi může i na cesty. Rozměr 100 x 200 cm, látka je utkaná z recyklovaného polyesteru. Houpačku Solblekt lze doplnit o stojan, max. nosnost 120 kg. Cena 899 Kč.

Houpání uklidňuje velké i malé

Foto: Ikea

Béžovou houpací síť Fredön snadno zavěsíte díky háčkům, které jsou součástí houpačky, nemusíte vázat uzlíky. Z bezpečnostních důvodů ji zavěste tak, aby v nejhlubší části byla 60 cm nad zemí. Cena 1290 Kč.

Talíř cvičí rovnováhu

Foto: Hornbach

Pro děti od 4 let je šikovný dřevěný talíř, na kterém trénují sílu a obratnost. Základní barva dřevo přírodní, žlutá. Nosnost do 30 kg, cena 299 Kč.

Nejznámější zahrádkářský pár Británie karanténu neřeší. Jejich království vyžaduje péči neustále

Zahrada

Vezmi knihu do ruky

Foto: Ikea

Houpací síť se stojanem barva šedá, béžová. Stojan lze jednoduše přemístit, protože má na jedné straně kolečka. Knihy a časopisy můžeme po přečtení schovat v malém vaku houpací sítě. Cena 3290 Kč.

Anketa

Máte na zahradě houpačku?
Ano, už dlouho.
70,7 %
Ne, ale plánujeme si ji pořídit.
11,2 %
Ne, možná si ji ale koupíme.
3,7 %
Ne, nemáme.
12,3 %
Zahradu nemáme, ale houpačku ano. Na balkoně.
2,1 %
Celkem hlasovalo 1392 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Zahrada plná líbezných melodií

Svažitá brněnská zahrada vás sice neohromí svou velikostí, zato má množství útulných koutků a bujných zátiší, ve kterých to bez ustání bzučí, funí, švitoří...

Výběr článků

Načítám