Hlavní obsah

Chcete prohřát svůj domov záblesky plápolajícího ohně? Pořiďte si biokrb

Novinky, Dana Novotná

Ekologické, designově atraktivní a hlavně dostupné pro každého. Biokrby jsou trendem, který ovládl mnoho českých domácností. Díky tomu, že jsou nezávislé na komínu, se dají umístit prakticky kamkoliv. Jsou vhodné pro ty, kteří si chtějí zpříjemnit zimní večery živým ohněm, a přitom nemohou do domu nebo bytu instalovat krb nebo krbová kamna.

Foto: Redakce, .

Plápolající oheň oživí každou domácnost, biokrb je elegantní a designový doplněk.

Článek

V biokrbech se spaluje biolíh, palivo, jehož odpadními látkami jsou vodní pára a oxid uhličitý. Spalování je tedy bezpečné, ekologické a pro používání biokrbu není potřeba žádného speciálního odvětrávání. Velmi jednoduchá je i obsluha biokrbu – stačí do vaničky určené pro palivo nalít biolíh a zapálit krbovými sirkami nebo zapalovačem. Pro regulaci plamene nebo jeho uhašení pak slouží speciální posuvná dvířka.

Biokrby jsou nejen dekorativním doplňkem, ale také zdrojem tepla. Jejich výkon dosahuje až 4 kW, což znamená, že zvládnou příjemně prohřát celou místnost. Elegantní a moderní biokrby mohou mít různá provedení, téměř vždy jsou však díky svému vzhledu a živému plápolajícímu ohni dominantním prvkem každého prostoru.

Biokrby se vyrábí se v kombinaci lesklého nebo matného kovu a žáruvzdorného skla, které umožní pohled do ohně ze všech stran. Kromě velkých biokrbů, které jsou vhodné pro umístění do prostoru, můžete vybírat i další – biokrby nástěnné, které se hodí jak do obývacího pokoje, tak do jídelny, nebo biokrby stolní, které se díky menším rozměrům dají snadno přenést třeba do ložnice.

Reklama

Související články

Jak přežít zimu? Vyhřívejte se v infrasauně

Zimní období není příliš oblíbené. A proto mnozí z nás vyhledáváme způsoby, jak si během mrazivých měsíců prohřát tělo. Jedna z možností je zajít si do sauny.

Krotitelé pralesů

Víte, že křovinořez vymysleli Američané, aby si za 2. světové války ulehčili probíjení neprostupnou džunglí na tichomořských ostrovech?

Výběr článků

Načítám