Hlavní obsah

Výrobce roku: Krásné sklo, chladné šperky a vtipný nábytek

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V soutěži Czech Grand Design se o hlavní cenu utkají také výrobci, konkrétně Moravské sklárny Květná, UP závody a Tactoo. O tom, kdo vyhraje, se rozhodne v sobotu večer ve Stavovském divadle. Pokračuje rovněž soutěž s Novinkami.cz o zajímavé ceny.

Článek

UP ZÁVODY

UP závody patřily v Československu k nejvýznamnějších výrobcům nábytku a interiérového vybavení. Firma přichází s první kolekcí nábytku, která vznikla pod uměleckým vedením českého designéra Maxima Velčovského a dalších mladých návrhářů.

.: Nová kolekce nábytku

MORAVSKÉ SKLÁRNY KVĚTNÁ

Jsou nominovány za trvalou podporu českých designérů. Za kolekci Prestige a inovativní spojení českého uměleckého řemesla se zahraničním designem. Také za uvedení kolekce Craftsmanshipforever do výroby a za prezentaci a propagaci českého designu na veletrhu Ambiente. Od roku 2005 začala sklárna, v rámci hledání nových tvarů a vzorů , spolupracovat s předními českými designéry (Olgoj Chorchoj, Rony Plesl, Bára Škorpilová).

.: Set Graal

.: Set Mitos

TACTOO

Tactoo je projekt zaměřený na realizaci a prezentaci titanových šperků. Od srpna letošního roku se postupně do výroby připravovalo 17 typů navržených Janem Čtvrtníkem z File-studia. Tactoo zaujalo poslední limitovanou kolekci prstenů Ring Ring Ring.

.: Ukázka jedinečných titanových prstenů

FOTO: Archív Czech Grand Design

Ještě dnes můžete tipovat, kdo vyhraje v jednotlivých kategoriích a poslat nám své tipy na e-mail bydleni@novinky.cz

Během týdne vám představíme nominované ve všech kategoriích.

Anketa

Kdo je podle vás Výrobce roku?
Moravské sklárny Květná
77,8 %
UP závody
13,3 %
Tactoo
8,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 45 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám