Hlavní obsah

Versaceho vilu u Comského jezera koupil ruský milionář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Luxusní vila slavného italského módního návrháře Gianniho Versaceho u Comského jezera v obci Moltrasio na severu Itálie byla prodána. Od jeho sestry Donatelly a bratra Santa vilu Fontanelle koupil ruský podnikatel v nemovitostech Arkadij Novikov.

Foto: Profimedia.cz

Vila Fontanela u jezera Como

Článek

Za vilu, v níž Gianni Versace přijímal své hosty a přátele, mezi nimiž byli Madonna, princezna Diana, Elton John a Sting, zaplatil šestačtyřicetiletý majitel řetězce restaurací v Moskvě 35 miliónů eur (875 miliónů Kč). Koupi vily zprostředkovala britská aukční síň Sotheby's.

Neoklasicistní vila s úchvatným výhledem na jezero, kterou pro Versaceho fotografoval slavný Helmut Newton, byla od vraždy módního tvůrce v roce 1997 neobydlena. Versaceho sourozenci ji navštěvovali jen málokdy.

Jedinou velikou událostí byla svatba popové zpěvačky Jennifer Lopezové s tanečníkem Chrisem Juddem, která se tu konala v roce 2001. V malé kapli v parku vily je uložen Versaceho popel, který předtím krátce spočíval na hřbitově v Moltrasiu.

Jezdí sem Clooney, Gates i Berlusconi

O luxusní vilu u Comského jezera usilovalo stále více prominentních osobností. Třetí největší italské jezero je mezi významnými osobnostmi velmi oblíbeno od té doby, co tu získal v idylické obci Laglio vilu z 19. století americký herec George Clooney.

Comské jezero se pak stalo oblíbeným dovolenkovým cílem Američanů. Hollywoodská hvězda zakoupila údajně za osm miliónů dolarů (asi 130 miliónů Kč) vilu Oleandra a od té doby nevynechá příležitost, aby si nepochvalovala svou novou vlast.

U Comského jezera vlastní vily rovněž mediální magnát Rupert Murdoch, zakladatel Microsoftu Bill Gates či italský premiér Silvio Berlusconi.

Reklama

Související témata:

Související články

Perla moderní architektury - vila Tugendhat

Světoznámá perla moderní architektury vila Tugendhat se nachází v Brně. Můžete si udělat příjemný výlet a prohlédnout si jedinečnou architekturu. Vila pochází...

Výběr článků

Načítám