Hlavní obsah

U Černého Mostu vyroste park pro sport i relaxaci

PRAHA

Mezi sídlištěm Černý Most, Dolními Počernicemi a Hostavicemi vyroste v následujících letech stosedmdesátihektarový rekreační park. Park by měl být dvakrát větší než Stromovka a nabídnout by měl kromě zeleně také sportoviště, nebo třeba rozhlednu a jiné.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

V Praze přibude další zelená plocha.

Článek

Zastupitelstvo čtrnáctého obvodu zatím souhlasilo s navrženou studií parku a doporučilo jeho postupnou realizaci. Starosta Prahy 14 Miroslav Froněk řekl, že do letních prázdnin by se mělo začít se modelací svahů, budování parku pak bude trvat ještě asi čtyři roky. V lokalitě, které se přezdívá "U Čeňků", jsou v současné době pole.

Prostor pro sportovní aktivity

Podle Froňka by měla v parku v budoucnu vyrůst rozhledna, dětské hřiště, okrasný sad, letní restaurace, arboretum s tematickou botanickou zahradou i pastvina pro koně.

Sportovnímu vyžití Pražanů by měla sloužit dráha pro kolečkové brusle spojená s cyklotrasou, dále minigolf, sáňkařský svah, tenisové kurty, hřiště na volejbal, hřiště na pétanque, víceúčelové hřiště a U-rampa.

Park by mělo financovat hlavní město, které bude žádat o podporu z evropských fondů.

Není sporu o tom, že Praze nové travnaté plochy rozhodně neuškodí a že přispěje k možnostem kvalitní zábavy pro mladé.

Reklama

Související témata:

Související články

Karlovo náměstí má být zelenější

Karlovo náměstí by mělo mít do budoucna víc stromů a zeleně a příjemnější prostředí. Radnice Prahy 2 letos vypíše výběrové řízení na projektanta obnovy...

Výběr článků

Načítám