Hlavní obsah

Tmavému panelákovému bytu dodala rekonstrukce potřebné světlo a vzdušnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cílem rekonstrukce klasického panelového bytu bylo dostat do prostoru co nejvíce světla a vzdušnosti. Že se to během velice příjemné spolupráce klientů a designérky podařilo, je vidět na první pohled.

Foto: Hogo Fogo Foto a časopis Bydlení mezi panely

Cílem bylo dostat do prostoru co nejvíce světla a vzdušnosti.

Článek

I přestože při rekonstrukci byla limitace požadující zachování barevné kombinace dekoru bukového dřeva a bílé barvy, která byla dána přáním klientů zachovat původní kuchyňskou linku, docílili společně kýženého výsledku.

Kontrastem k této barevné kombinaci se stal dekor tmavého dřeva a černé barvy na doplňcích, který vnáší do prostoru určitou dynamiku. Masivní jídelní stůl z bukového dřeva tak doplňují zajímavě tvarované černé židle a černá kovová svítidla.

V celém bytě jsou nové prosklené posuvné dveře do pouzdra, které byt krásně provzdušňují. Práskání dveřmi je tak vlivem průvanu minulostí.

Koupelna je velmi jednoduše a funkčně řešena v neutrálních béžových odstínech. Atmosféru v koupelně vytváří jednoduché skleněné kulaté svítidlo po pravé straně zrcadla.

Nejbarevnější část bytu

Obývací prostor je nejbarevnější částí bytu. Výrazný koberec geometrických tvarů v odstínech modrošedé, hnědé, zelené a černé a nádherně zrepasované otočné křeslo ze 70. let je toho důkazem.

Z modrošedého sametu, kterým je křeslo očalouněno, nechali architekti vyrobit i závěsy do ložnice, a byt tak krásně propojili. Látky na křeslo získali v Ateliéru Orsei. Druhá látka na křesle ladí s barevnými tóny koberce.

Úsporná proměna dodala bytu styl, nejen kuchyň v chodbě září novotou

Tipy a trendy

„Zachovat křeslo, které se stalo šperkem celého interiéru, a dát mu nový kabát, bylo přáním klientů a to jako designérka velice oceňuji. Do obývacího pokoje se vešel i plnohodnotný pracovní kout, který navazuje na knihovnu. Pokud jde o nábytek, truhláři z Truhlářství Vondřich vyrobili na míru stěnu s televizí, knihovna je naopak poskládána z kupovaných kusů z řetězců,” vysvětluje Andrea Jandová ze studia JA interiéry.

Do vstupní části bytu byl vyroben kompaktní nábytek na míru, který zastává několik funkcí. Uvnitř je klasická šatní skříň na bundy a kabáty, dále lavice s věšáky, ale i plnohodnotný výsuvný botník, který si majitelé nemohou vynachválit.

V celém bytě se nezapomnělo i na začlenění pokojových rostlin, které designérka považuje za nedílnou součást interiéru.

Slovo designérky

„Ač jsem se profesně původně věnovala něčemu jinému, design interiérů mě v průběhu času pohltil natolik, že jsem se rozhodla absolvovat studium tohoto oboru na Design škole v Praze. Navrhuji vzdušné a plně funkční interiéry, a to vždy s ohledem na přání a představy svých klientů. Ve svých návrzích ráda kombinuji nové se starým, využívám nejnovější trendy v oboru a pracuji s tradičními materiály. Za nedílnou součást designu interiéru považuji zeleň v jakékoli podobě a snažím se tak vždy začlenit rostliny do autorského nábytku, umisťuji je do nevšedních míst, nádob i kompozic,” poznamenává designérka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám