Hlavní obsah

Záchod z počítačových součástek jako hračka pro milovníky moderní techniky

Novinky, tnk

Fantazii se meze nekladou a dokazují to i originální toalety, které jsou určeny pro všechny milovníky pokročilé techniky. Toalety s motorovým pohonem nebo záchod z mnoha počítačových součástek rozhodně zaujmou.

Foto: Profimedia.cz

Na poklop autor umístil i větrák.

Článek

Velmi neobvyklý záchod vytvořil Steven Rodrig z New Yorku. Rozhodl se využít nepotřebných počítačových součástek a stvořil tak originální toaletu.

Záchod autor pojmenoval "Královský datový trůn". Toaleta je poskládána z rozličných součástek a spojů. Prkénko dokonce Rodrig opatřil i větrákem.

Foto: Profimedia.cz

Záchod je řešen velmi originálně. Slouží ale spíš jako inspirace.

Nedá se říct, že by byl takový záchod ideálním designovým doplňkem do domácnosti, ale jde o zajímavou inspiraci k využití nepotřebných předmětů, které mohou ještě sloužit. Záchod tvůrce prodává cca za 10 tisíc Kč.

Vyhřívané sedátko ocení nároční uživatelé

Milovníci pokročilé techniky možná ocení i hi-tech toaletu Neorest 600. Díky tomuto vynálezu už uživatelé nemusí doma používat toaletní papír. Proud vody obstará všechnu práci s hygienou za ně. Toaleta totiž plní i funkci bidetu.

Foto: Profimedia.cz

Na první pohled vypadá záchod zcela všedně.

Proud vzduchu vše usuší a dodaný parfém pak eliminuje všechny pachy. Nechybí ani vyhřívané prkénko a ovládání pomocí intuitivního panelu.

Foto: Profimedia.cz

Ovládání toalety prozrazuje že jde o technicky velmi vychytaný záchod.

Toaleta s tolika funkcemi ale vyjde draho, její cena se v přepočtu pohybuje okolo 120 tisíc korun. Podobných toalet už je na trhu několik. [celá zpráva]

Pojízdný záchod je velmi kuriózním nápadem

Mechanik Paul Stenders zase vidí zázrak moderní techniky v pojízdné toaletě. Na klasickou kadibudku se rozhodl namontovat motor.

Foto: Profimedia.cz

Nevšední toaleta umožňuje i cestování.

Toaleta má podvozek motokáry a umožňuje svému uživateli projížďku po okolí.

Fantazie některých tvůrců je opravdu bezbřehá. Nedávno také vznikla v Číně bizarní restaurace, která je celá zařízená záchodovými mísami. O ní čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám