Hlavní obsah

Výrazný, a přesto vkusný. Designérka ukázala, jak si dopřát v interiéru spoustu barev

Čtyřicetiletá skotská designérka Rachel Hendersonová z West Fire na svých záběrech ukazuje, jak vypadá její nově zařízený dům. Mnohé z diváků jistě překvapí barevnost jednotlivých místností. Přesto však všechny působí příjemně a vkusně. Pointou je volba jemných až pastelových tónů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Designérka si vytvořila domov plný barevVideo: Caters News/@therachelhendersonstudio, AP

 
Článek

Přes třicet dva tisíc sledujících na instagramu už stihla nasbírat skotská designérka Rachel Hendersonová, když začala zveřejňovat snímky a videa proměny domu postaveného v 70. letech, do kterého se se svou rodinou před rokem a půl přestěhovala. Jeho zastaralý interiér totiž z dálky volal po opravách a hlavně - po změně.

Tu Rachel zvládla na jedničku. Každé místnosti vybrala jednu kombinaci barev, v níž pak vymalovala nejenom zdi a strop, ale také nábytek, který nejprve restaurovala. Při pohledu na záběry z jejího bytu má člověk pocit příjemné uvolněnosti a dobré nálady.

Zatímco obývací pokoj má jako hlavní barvu broskvovou v kombinaci se žlutou, ložnice se pyšní každá svým vlastním stylem a výraznými tapetami, převážně s květinovými vzory. Kuchyni pak vládne fialová s růžovou.

V jistém smyslu, tím, že designérka zvolila často pastelové odstíny, připomíná její dům domek pro panenky, kde by člověk čekal podobný styl výzdoby.

Jak upozorňuje agentura AP, Rachel na několik měsíců trvající úpravy nebyla sama, pomáhal jí s nimi její 34letý manžel Andrew. Jemu pak při hovoru s redaktory britského webu Daily Mail vysekla poklonu: „Andrew se plně zapojil. Skutečně mě podporuje v tom, co dělám, a je z domu nadšený. Jako rodina jsme šťastní, když nás obklopují barvy a charakter. Lidé musí mít víc sebevědomí, když si zařizují interiéry. Všimla jsem si ale, že víc a víc lidí experimentuje.”

Barvy, z nichž oči přecházejí. Žena v domácnosti vzala proměnu obyčejného domu do svých rukou

Tipy a trendy

Jak na to

Tomu, kdo by se chtěl také do nějaké odvážnější proměny pustit, doporučuje pak Rachel, jež se živí jako interiérová designérka, aby začali tím, že si vytvoří tzv. náladovou desku. Tedy plochu, na kterou si postupně přidávají obrázky všeho, co se jim líbí, různých interiérů, ale také třeba prvků z přírody atd.

Zároveň radí, že je dobré si sestavit i paletu barev, které má člověk rád. Odtud se pak může posunout dál k vymýšlení toho, jak budou jednotlivé místnosti v domě či bytě vypadat.

Obvykle se začíná výmalbou místností a volbou podlah. Teprve později přicházejí na řadu kusy nábytku. V tomto ohledu měla ovšem Rachel štěstí.

„Když jsme dům kupovali, předchozí majitelé viděli mou práci a zanechali nám tu spoustu nábytku, abych si jej mohla upcyklovat, což bylo báječné,” říká designérka a zároveň s tím upozorňuje, že taková práce vyžaduje spoustu času, ovšem výsledek a finanční úspora prý rozhodně stojí za to.

Komik Jimmy Fallon prodává svůj byt. Oči vám z něj budou přecházet

Jak bydlí VIP

Jejich vlastní proměna domu stála deset tisíc liber, tedy necelých 300 tisíc korun. Takto srazit rozpočet se jí ale povedlo především proto, že si většinu práce zvládli s manželem udělat doma sami.

Anketa

Líbí se vám v interiéru spíše tlumené barvy, nebo výrazné?
Spíše tlumené.
54,1 %
Mám raději výrazné.
2,7 %
Líbí se mi kombinace obou.
29,9 %
Hlavně, ať jich je co nejméně!
13,3 %
Celkem hlasovalo 1808 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám