Hlavní obsah

Veřejnost může hlasovat pro svého favorita v soutěži Stavba roku až do 25. září

Novinky, nes

Od počátku srpna až do 25. září může veřejnost na internetových stránkách hlasovat pro svého favorita v architektonické soutěži Stavba roku, která letos probíhá již dvacátým šestým rokem.

Foto: Archiv soutěže Stavba roku 2018

Také v letošním ročníku je přihlášena spousta různorodých staveb. Veřejnost i odborníci tak mají z čeho vybírat.

Článek

Novinkou letošního ročníku je časový předstih veřejného hlasování před rozhodováním odborné sedmičlenné poroty. Ta, společně s 27 specialisty, zasedne k výběru až poté, co se uzavře hlasování veřejnosti. Jako vždy, i letos jsou pořadatelé z Nadace ABF velice zvědaví, jak moc se bude volba odborníků lišit od preferencí laiků.

Zatímco veřejnost může hlasovat čistě podle svého uvážení, odborná porota v čele s předsedkyní, jíž je letos opět architektka Radomíra Sedláková, posuzuje u přihlášených projektů především kvalitu stavebního provedení, architektonického návrhu a obecně jejich uživatelský komfort.

Zájemci mohou hlasovat pro některý z projektů buď v hlavní kategorii Stavba roku 2018, kde je přihlášeno 42 děl, nebo v kategorii Stavba Středočeského kraje 2018, kde lze vybírat mezi osmi počiny. Po třech projektech je přihlášeno v kategorii Zahraniční stavba roku 2018 a Urbanistický projekt roku 2018.

Organizátorem soutěže je Nadace ABF - Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství jako nadační program řízený radou programu ve spolupráci se spoluvypisovateli, kterými jsou Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, ČKAIT a Svaz podnikatelů ve stavebnictví.

Stavba roku 2018

Soutěž Stavba roku vstoupila letos do svého 26. ročníku. Stejně jako v minulých letech, také nyní měla veřejnost možnost zvolit si svého favorita.

Prohlédnout si jednotlivá díla můžete zde:

Výsledky soutěžní přehlídky budou slavnostně vyhlášeny 3. října v pražské Betlémské kapli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám