Hlavní obsah

Venkovní ložnici se zavěšenou postelí si majitel vyrobil sám a nedá na ni dopustit

Novinky, nes

Náš čtenář Jiří z Prahy je v oblasti práce se dřevem samouk. Protože se mu ale stala velkým koníčkem, výsledky stojí zato. Na zahradě vytvořil nejprve příjemné posezení, a když bylo hotové, rozhodl se přidat ještě novinku - venkovní ložnici. Je vybavená závěsnou postelí, s partnerkou v ní již strávili v poslední době několik nocí a nemohou si to vynachválit. Přes den ji využívají k odpočinku a relaxaci.

Foto: Archiv čtenáře (7x)

Pro chvíle odpočinku přes den i na spaní v noci slouží venkovní ložnice.

Článek

Ložnice vznikla na místě starého sušáku na prádlo. V bezprostřední blízkosti zahradního posezení. „Po letním sezení v pergole jsem hledal nějaké pohodlí a stále přemýšlel o závěsné houpací síti. Jenže nám chyběl prostor a komerční výrobky se mi nelíbily. A tak jsem zrušil mamince sušák na prádlo a vytvořil tuto venkovní ložnici se závěsnou postelí,“ napsal nám Jiří.

Foto: Archiv čtenáře

Práce se dřevem je Jiřího koníčkem.

Stejně, jako v předchozích případech, práce vesměs zvládl sám. „Všechny dřevěné trámy a prvky jsem vyrobil ze syrového dřeva, které jsem si ohobloval a opracoval.“

Foto: Archiv čtenáře

Rám postele si Jiří vyrobil sám. Matraci si vypůjčil od dcery.

Ložnice je postavena na půdorysu o rozměrech cca 3m x 2,5m a dosahuje výšky 2,20m. Samotné lůžko je velké 140 cm x 200 cm. Matraci na ně Jiří „zabavil“ dceři s tím, že až přijede z tábora, koupí jí novou.

Foto: Archiv čtenáře

Nastřechu použil Jiří krytinu Bramac. která je i na sousedním posezení.

Ložnici náš čtenář s partnerkou využívá přes den k odpočinku, třeba ke sledování televize, a párkrát v ní spali i přes noc. „Musím říci, že jsem se v teplých měsících už dlouho tak dobře nevyspal,” pochvaluje si.

Foto: Archiv čtenáře

Postel je zavěšena na lanech.

Závěsné lůžko nezvolil náhodně. Pro tuto variantu spaní se rozhodl na základě článku upozorňujícího na blahodárný vliv houpání na člověka, který prý kdesi četl.

Foto: Archiv čtenáře

Z postele je možné ve velkém pohodlí například sledovat i televizi.

„Na střechu jsem použil pálené tašky Bramac, které jsou i na vedlejším posezení. Chodník vedoucí k posteli a posezení chci nechat na konstrukci porůst popínavou vistárií, jež v době květu působí malebně,“ plánuje Jiří.

Foto: Archiv čtenáře

Okolí ložnice bude ještě zdpbit romantická vistárie.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám